BaZi is een methodiek die stamt uit de koker van de Chinese Geneeskunde. In Europa noemen we het Chinese astrologie en in Amerika noemen ze het Destiny-analyse. BaZi is feitelijk een analyse van de energie op jouw geboortemoment en wat dat betekent voor de energie in de rest van je leven.

Jouw persoonlijke richtingaanwijzer

Jij hebt bij je geboorte een bepaald lot, een levenspad, meegekregen. Dit levenspad laat je zien wat je potentiële mogelijkheden en uitkomsten zijn in je leven. BaZi is een soort landkaart van dit levenspad. Een richtingaanwijzer. Deze kaart staat vast en hier heb je geen invloed op. Maar het is wel handig als je hem kunt lezen en weet wanneer en waar je het beste naar links of naar rechts kunt gaan. Jouw BaZi-kaart leert je wie je in essentie bent, wat je karakter is, waar je (verborgen) talenten en je sterktes en zwaktes liggen. Wat je levenspad is, welke lessen je te leren hebt en waar je kansen en uitdagingen liggen. Door BaZi leer je jouw potentieel op het gebied van financiën, relaties, werk en gezondheid kennen. Je leert jezelf en (de relatie met) anderen beter begrijpen. En het geeft richting aan beslissingen en acties op belangrijke momenten in je leven. Welke periodes in je leven zijn je in dit opzicht gunstig en wat meer ongunstig gestemd. En – belangrijker – welke acties kun je nemen om hierop in te spelen?

Helemaal in je element

De basis voor BaZi zijn jouw geboortedatum en tijd. De energie op dat moment bepaalt wie jij in essentie bent en wordt vertegenwoordigd door de 5 elementen hout, vuur, aarde, metaal en water. We hebben allemaal deze 5 elementen in ons en hoe deze elementen met elkaar interacteren op jouw geboortemoment en in de rest van je leven geven veel informatie over hoe jij jouw leven zult leiden – gaat alles je redelijk makkelijk af. Of moet je hard werken om je doelen te bereiken. Leef je of overleef je?

BaZi is als het ontrafelen van je eigen DNA-code. Ik help je om die code te ontdekken, hem te begrijpen en je inzicht te geven in welke acties je op welk moment in je leven kunt nemen om je volste potentieel te leven. En om de ‘probleemgebieden’ in je leven te (her)kennen en je erop voor te bereiden, zodat je ze beter kunt managen of kunt ontwijken. Zo kun je kansen op een positieve output in je leven vergroten en een negatieve output verkleinen. Met deze informatie zul je je verleden en heden beter te begrijpen en hieruit leren voor de toekomst.

BaZi is zeker geen levensvoorspeller, maar het is wel een hele mooi gids om de keuzes in je leven sneller, makkelijker en beter te kunnen maken.