Daar lag ik in bed op ons zolderkamertje. De helft van de tijd te slapen en de andere helft door de dakkapel naar buiten te staren. Echt veel meer dan dat lukte me niet meer. Na mijn studie Bedrijfskunde werkte ik jarenlang in de reclamewereld. Ik woonde samen met mijn lief, verdiende goed geld, maar werkte veel te hard. Ik voelde me vaak moe, had niet echt passie voor mijn werk en relatie, maakte structureel te weinig tijd voor fijne dingen en had continu het gevoel dat ik aan het overleven was. En als je me toen zou hebben gevraagd waar ik dan wel echt blij van zou worden zou ik je het antwoord niet eens hebben kunnen geven. Uiteindelijk was daar die onvermijdelijke burn-out.

Opeens was er tijd en ruimte om te voelen. Te voelen dat het leven mij leefde in plaats van ik het leven. Dat ik best een ok leven had maar geen fantastisch leven. Dat ik niet echt míjn leven leefde maar dat van mijn lief. Dat ik dromen en verlangens had waar ik geen ruimte voor maakte: tango leren dansen in Argentinië, wonen en werken onder de Spaanse zon, trainingen en workshops geven in ik weet nog niet wat, de Oprah Winfrey van Nederland worden, iedere dag vol energie mijn bed uit springen… En de hamvraag die ik steeds terug voelde komen ‘Is dit alles?’ ‘Is dit ECHT mijn leven voor de komende 40 jaar?’ En iets in mij riep een oorverdovend NEEEEE! Maar welke leven dan wel en vooral hoe?  Geen idee. Ik kon alleen wel voelen dat ik het radicaal anders wilde. Plezier maken en plezier voelen in alles dat ik doe. Meer flow en minder stress. MIJN leven leven en niet dat van een ander. Me springlevend voelen en het gevoel hebben dat iedere dag van mijn leven een cadeautje is. Kortom leven in plaats van overleven. Het was tijd voor een hele grote omslag. Dit was niet langer het leven dat ik wilde LIJDEN.

“Everything you want is on the other side of fear”

Ik nam een besluit. Beëindigde mijn relatie. Zei mijn baan op. Verhuisde naar Amsterdam en startte mijn bedrijf YoY. F*ck. En nu? Geen idee. Op dat moment begon de zoektocht naar mij. Naar wat ik hier te doen heb en wat ‘leven’ eigenlijk voor mij betekent. Overleven was ik inmiddels meester in geworden, maar ‘leven’? Mhm… In de jaren die volgden deed ik tig opleidingen, cursussen en coachingtrajecten om dat te ontdekken. Van interieurvormgeving, Feng Shui en Chinese astrologie tot Life Coaching en Germaanse Geneeskunde. Met vallen en opstaan werd ik wijzer. Ik ging stapje voor stapje. Durfde steeds meer te luisteren naar wat mijn hart mij ingaf. Naar mijn verlangens. Mijn dromen. En ik bleef me ondanks de struggles focussen op mijn stipjes op de horizon. Gezondheid. (Financiële) vrijheid. Ontspanning. Plezier. En oh man, wat werd mijn vertrouwen op de proef gesteld. Ook had het leven onderweg nog een aantal fysieke ‘cadeautjes’ voor mij in petto in de vorm van ziekte en andere ongemakkelijkheden die mij uiteindelijk, naast het verdriet en de angst die daarbij kwam kijken, wijzer hebben gemaakt. En me hebben geholpen een omgeving en het leven voor mezelf te creëren waarin ik kon helen, groeien en vreugde kon ervaren. Inmiddels leef ik mijn droom. Woon en werk ik van onder de Spaanse zon op de dagen en tijden dat ik dat wil. Heb ik tango leren dansen in Argentinië. Sluit ik mijn werkdag regelmatig af met een dansje. Is er passief inkomen. En spring ik mijn bed uit om de meest fantastische vrouwen te coachen om het leven te creëren waar zij helemaal verliefd op zijn. En tuurlijk, along the way geeft het leven ook mij nog met regelmaat cadeautjes waar ik niet op zit te wachten. Maar ik pak ze uit met nieuwsgierigheid en vertrouwen dat alles altijd klopt. En so it is. Ze helpen me om de weg van mijn hart te blijven lopen en weer dichter bij mijn volgende droom te komen.

“Life does not happen to us, it happens through us”

Ik geloof dat het leven ons niet overkomt, maar dat we ons leven zelf kunnen creëren. En het enige dat ons daarbij in de weg zit zijn wij zelf. Niet onze omgeving. Niet onze omstandigheden. Niet ons verleden. Als wij verantwoordelijkheid nemen over ons eigen leven, bereid zijn om in alle eerlijkheid naar onszelf te kijken en naar de verhalen die we onszelf tot nu toe hebben verteld, en als we ‘het werk’ willen doen dat nodig is om van die oude verhalen nieuwe verhalen te maken, dan is alles mogelijk en kunnen we een leven creëren dat nog mooier is dan in onze dromen.

“Ik houd van knuffelen, kleur en dansen alsof niemand kijkt”

Wat mij YoY brengt in mijn leven? Ik word ongelofelijk blij van mooie dingen maken en van kleur. Paars, turquoise en roze zijn mijn favourites. Je zult me dan ook nooit zien in een zwarte outfit en zelfs mijn haar is rood. Ik houd van knuffelen, maar dan wel rechtsom. Jouw hart op mijn hart. Dansen is mijn passie, maar dat schreef ik al en ‘op disco’ ga ik echt helemaal uit mijn dak. Mijn vader en vrienden noemen me de eeuwige student en een wandelende encyclopedie op het gebied van gezondheid en persoonlijke ontwikkeling omdat ze me vaker met een cursus, boek of podcast zien dan zonder. Maar dat vinden ze ook wel weer handig dan. En mijn allergelukkigste momenten tot nu toe zijn met mijn dierbare vriendinnen, een Matcha Latte met appeltaart in een superleuk ingericht koffie- of strandtentje filosoferend over onze dromen en het leven..

You only have 1 life. Live it. Now.

Klaar om jouw meeste sprankelende, vervullende, levendige leven te gaan leven? Boek dan een gratis Clarity Call waarin we samen investeren in jou en jouw droom en het pad gaan ontdekken hoe je daar kunt komen. In een 1-op-1 Zoom-sessies van 60 minuten maken we samen glashelder waar je nu staat in je leven, waar je naar verlangt of van droomt en wat de eerstvolgende belangrijke actiestap is die je nu kan zetten om je dichter bij je droomleven te brengen.

Kleur, kleur en nog meer kleur

Ik word ongelofelijk blij van mooie dingen maken en van kleur. Paars, turquoise en roze zijn mijn favourites. Je zult me dan ook nooit zien in een zwarte outfit en zelfs mijn haar is rood. De gekleurde bloemenzee in mijn Spaanse tuin is voor mij een kadootje om iedere dag naar te kijken. I love it!

Argentijnse tango

In 2010 volgde ik mijn droom: 3 maanden naar Buenos Aires. Nacht aan nacht tango dansen in de Argentijnse salons. Daar leerde ik de tango van de échte Argentijnse maestro’s. De belangrijkste les die ze me leerden: laat de controle los en geef je over aan de muziek. En zo kijk ik inmiddels ook naar het leven: geniet van de dans en volg de muziek, ook al ken je de volgende stap nog niet.

One life!

Ik heb na jaren zoeken en strugglen de weg van mijn hart, mijn roep, gevolgd door naar Spanje te gaan. Deze roep was er al ruim 15 jaar. En ik voel hier waarom. Ik kom hier echt tot leven. Ik straal weer. Mijn hart straalt weer. Helaas kan ik geen dagen bij maken als ze op zijn. Dus dan kan ik ze maar beter ten volste leven!

Hello Sunshine!

Als kind was ik al dol op zon en strand. En nu, wanneer ik me even down of leeg voel, is de zon (of een avondje dansen!) voor mij een heerlijk medicijn. Ik ben dol op Spanje, daar ben ik ‘thuis’. En inmiddels heb ik daar mijn eigen nestje gebouwd en hopelijk binnenkort ook een plek om te delen met anderen: House of YoY!

Coffee & YoY

Een lekkere Matcha Latte, lief en goed gezelschap en urenlang praten, dromen en brainstormen over het leven en al het mooie dat er al is en dat ik nog wil en kan creëren. Ik kom altijd met zoveel energie uit dit soort gesprekken! Het allerbeste medicijn voor meer ‘YoY’ in mijn leven!

De eeuwige student

Ik hou van studeren en nieuwe dingen leren. En ik zal het altijd blijven doen. Mijn vrienden noemen me een cursus-junkie. Mijn vader noemt me de eeuwige student. En ik zie het zelf meer als een way-of-life. Het hoort bij me. Het geeft me ontzettend veel plezier en energie. YoY4life! 🙂