Een helder beeld van hoe jouw droomleven eruit ziet is zo ontzettend belangrijk als het gaat om het manifesteren van je droom. Het is de basis van dromen bouwen. Zonder dat weet je bijna zeker dat jouw droomleven er niet gaat komen. Maar ik hoor mensen zo vaak zeggen dat ze geen flauw idee hebben waar ze eigenlijk van dromen. Ik durf dat te betwisten 🙂 Je weet namelijk altijd iets wél. Alleen door jezelf te vertellen dat je ‘geen flauw idee’ hebt, komt er ook geen informatie. Want daarmee zet je jezelf vast. Focus je op wat je wél weet, daarmee gaat de informatie stromen.

Ik wil je daarom 5 vragen geven die je jezelf kunt stellen om het ‘inspiratiekanaal’ open te zetten. Om een begin te maken met ontdekken van wat het is waar jij van droomt. En je zult merken als eenmaal de eerste ideeën komen, dat er dan vanzelf steeds sneller en makkelijker meer inspiratie komt.

Dit zijn de 5 vragen:

 1. Wat zou ik heerlijk vinden?
  Deze vraag heeft een heel hoge frequentie. Voel maar wat er met je energie gebeurt als je jezelf deze vraag stelt. Waarschijnlijk merk je dat je er meer open van gaat. En vanuit deze openheid komt er vaak inspiratie over hoe het leven van jouw dromen eruit zou zien.
 2. Waar wil ik meer van?
  Een deel van je droom komt voor uit je verlangen. Wat is je verlangen? Waar wil je meer van? Meer geld, meer liefde, meer rust, meer ontspanning, meer plezier, meer klanten etc.
 3. Waar wil ik minder van?
  Een ander deel van je droom komt voort uit je pijn of onvrede. Deze vraagt helpt je met dat deel contact te maken. Waar wil je vanaf? Waar wil je minder van? Minder pijn? Minder werk? Minder stress? Minder ruzie? Etc
  En wat staat hier tegenover? Dat is vaak waar je van droomt.
 4. Op wie/wat ben ik ‘jaloers?
  In het antwoord op deze vraag zit informatie over iets dat jij eigenlijk ook wel heel erg graag zou willen. Dus wees eens eerlijk.. op wie ben jij jaloers? Of anders gezegd.. wie bewonder jij?
 5. Als ik een magisch toverstafje had en alles zou mogelijk zijn, hoe zou mijn leven er dan uit zien?

En voor de niet-weters onder ons nog 2 bonusvragen:

 1. Stel dat ik het wel zou weten, wat zou ik dan heerlijk vinden?
 2. Ga terug naar een situatie waarin je je zielsgelukkig en gezond voelde, wat waren de omstandigheden toe waardoor jij je toen zo voelde. En wat vertelt deze situatie je over iets waar jij meer of minder van zou willen?

Schrijf de antwoorden op deze vragen op en herhaal de vragen desnoods een paar dagen achter elkaar. Hoe vaker je jezelf deze vragen stelt, hoe meer informatie er komt.

Gratis Clarity Call

Vind je het fijn om samen met mij te onderzoeken hoe jouw droomleven eruit ziet en wat je nu nog tegenhoudt om je droomleven te gaan leven. Ik help je daar graag bij!

Iedere week reserveer ik in mijn agenda ruimte voor een paar gratis Clarity Calls. Dat zijn 1-op-1 zoom-sessies van 45-60 minuten waarin we samen glashelder maken waar je nu staat in je leven, waar je naar verlangt of van droomt en wat de eerstvolgende belangrijke actiestap is die je nu kan zetten om je dichter bij je droomleven te brengen.

Dus als jij voelt dat je er klaar voor bent om te kiezen voor je droom en daar serieus mee aan de slag wilt gaan, boek dan een Clarity Call waarin we samen investeren in jou en jouw droom en het pad gaan ontdekken van hoe je daar kunt komen.

Share This