Wist je dat jouw fysieke omgeving een belangrijke invloed heeft op je gezondheid, je financiën, je carrière en je relaties? Als het niet stroomt in een van deze gebieden in jouw leven, dan is de kans groot dat dat met energieblokkades in je huis of werkplek te maken heeft.
 
In deze blog deel ik graag 5 Feng Shui tips met je om meer flow en plezier in je leven te creëren. Het zijn eenvoudige tips die voor een groot resultaat zorgen. Je zult meteen verschil merken in jouw energie en die in je huis, dus probeer er eens een paar uit..

Tip 1 –  De voordeur
Een van de belangrijkste Feng Shui aandachtspunten voor je huis is je voordeur. Je voordeur is de plek waar de energie je huis binnenkomt. En ook de eerste kennismaking van anderen met jouw huis. Het representeert de mond van je huis. Daar waar je kansen en mogelijkheden naar binnen haalt en waar je je vrienden en familie ontvangt. De voeding voor je huis en je leven. Zorg er dus voor dat  het gebied rondom je voordeur er altijd schoon en opgeruimd uit ziet. Dat het goed verlicht is en dat je deur goed zichtbaar is, zodat de verse, nieuw energie makkelijk de weg naar jou huis kan vinden en zich welkom voelt.

Tip 2 – Verse energie
Verse ‘chi’, ofwel frisse energie, frisse lucht, betekent positieve energie. En positieve energie vertaalt zich in kansen, mogelijkheden, gezondheid en plezier. Zorg er daarom voor dat er iedere dag voldoende frisse lucht je woning binnenkomt. Open iedere ochtend je ramen, zodat de energie lekker ruim naar binnen kan en goed kan circuleren. Laat je huis ademen. Ook bloeiende planten, verlichting, muziek en lekkere geuren helpen om de positieve energie te versterken en op te frissen. Dus begin de dag met een lekker nummertje dansen en een verse bos bloemen op tafel!

Tip 3 – Verander eens van kleur
Kleur is een krachtige manier om energie te activeren. Door een ruimte van kleur te veranderen, zal de energie daar direct veranderen. Niet alleen door de nieuwe kleur, maar ook omdat je weer wat verse en persoonlijke energie in de ruimte brengt. Door aandacht aan de ruimte te geven en door de energie letterlijk op te frissen. Heb je dus het gevoel dat in een ruimte de energie niet meer zo fijn voelt, schilder dan eens een wand in een andere kleur. Het helpt om in ruimtes op het zuiden voor een wat koelere kleur te kiezen en in ruimtes op het noorden juist voor een warmere kleur. Zo zorg je voor een betere yin/yang balans.

Tip 4 – Feng Shui en spiegels
Over spiegels is veel gezegd en geschreven in Feng Shui. Ze worden met name gebruikt om de energie ‘af te leiden’ en hebben een belangrijke invloed op de energie in een kamer. Wanneer je bijvoorbeeld spiegels in je slaapkamer gebruikt, dan zorgt dat voor een minder rustige slaap, omdat de energie daar kamer continu wordt geactiveerd. Heb je dus een spiegel in je slaapkamer, zeker tegenover je bed, haal ‘m dan eens weg en ik beloof je dat je rustiger zult slapen. Plaats een spiegel ook niet te dicht bij de voordeur, want daarmee stuur je de energie die binnenkomt direct weer de deur uit, in plaats van dat hij zich verder je huis in kan verspreiden.
 
Tip 5 – Ruim regelmatig op
Energie wil graag vrij kunnen stromen. Net als water. Wanneer je ruimte vol staat met spullen die je ook nog eens niet vaak verplaatst of gebruikt, kan de energie ‘vast gaan zitten’. En vastzittende energie kan zorgen voor het gevoel dat je ook in je leven vastzit en niet vooruit komt. Of dat je gezondheidsenergie niet vrij kan stromen, waardoor je sneller ziek wordt. Als de energie (Chi) niet goed kan circuleren in en om je huis, kun je je moe, gedemotiveerd en down gaan voelen. Zorg er daarom voor dat je regelmatig je huis (en werkplek!) opruimt, zodat je letterlijk en figuurlijk ruimte maakt voor nieuwe kansen in je leven.
 
Wil jij meer weten over Feng Shui? Volg nu mijn Online Feng Shui cursus met lente-korting!
Wil jij leren hoe jij jouw omgeving zo kunt inrichten dat deze jou maximaal voedt en ondersteunt in alles dat je doet? Een omgeving waarin jouw levensvreugde, jouw levensenergie optimaal kan stromen, zodat je meer flow en plezier in je leven zult ervaren? Volg dan nu mijn online Feng Shui cursus. Tot 1 mei krijg je een mooie lente-korting! Kijk hier voor meer informatie.
 
Liefs,
Yolanda

Share This