De Day Master in jouw destiny-kaart (BaZi-kaart) representeert jouw essentie, je ware natuur. Het vertelt je veel over jouw persoonlijkheid, je kernkwaliteiten en je valkuilen. Door je Day Master (DM) te leren kennen, ontdek je meer en meer over welke energie er aan jouw basis ligt, wie je werkelijk bent, hoe je jouw energie het beste kunt ondersteunen, wat je beter wel en niet kunt doen en wat je diepste verlangens en levensmissie zijn. Hoe beter jij je jezelf kent en kunt voeden, hoe beter je er ook voor anderen kunt zijn en jouw licht kunt laten schijnen in de wereld.

De mate waarin jij je herkent in de kwaliteiten en valkuilen van jouw Day Master, hangt sterk af van de interactie van jouw element met de andere elementen in jouw destiny-kaart, de energie van de tijdsperiode waarin je je nu bevindt en de mate waarin je bepaalde talenten al dan niet al hebt ontwikkeld. Wanneer de andere elementen in je kaart jouw Day Master verzwakken, dan zul je je minder herkennen in de kracht en valkuilen van de Day Master en wanneer ze worden versterkt juist meer.

De Day Master vind je in jouw destiny-kaart in rij ‘Stem’ en kolom ‘Day’. De andere symbolen in je destiny-kaart representeren je relaties met andere spelers in je leven, je werk, je financiën, je gedachten en dromen en je omgeving. Er zijn 10 verschillende Day Masters – van alle 5 elementen een yin en een yang versie: yang hout, yin hout, yang vuur, yin vuur, yang aarde, yin aarde, yang metaal, yin metaal, yang water of yin water.

Bing – yang vuur – De Zon

Yang vuur (Bing) wordt gerepresenteerd door de zon en de enige taak die de zon heeft is stralen en daarmee licht en warmte afgeven. Verlichting brengen, letterlijk en figuurlijk. Bing Day Masters verdrijven met hun licht, warmte, passie en levendigheid de donkere wolken in hun omgeving en hebben als taak om hun omgeving te verwarmen met hun stralende aanwezigheid. In sommige gevallen kan deze eigenschap echter doorslaan naar de andere kant en vinden Bing Day Masters hun eigen aanwezigheid/persoon té belangrijk worden, wat kan neigen naar egoïsme.

De zon is er voor iedereen, net als Bing DM. Hij maakt geen onderscheid in aan wie hij wel of niet geeft en staat altijd voor iedereen klaar. Daar wordt in sommige gevallen ondankbaar misbruik van gemaakt.

Wat de omstandigheden ook zijn, de zon komt iedere dag op en gaat iedere dag weer onder volgens een vast ritme. Bing Day Masters geven dan ook niet snel op en komen iedere keer weer opnieuw opdagen, wat er ook gebeurt. Ze functioneren het beste wanneer ze, net als de zon, volgens een vast ritme of routine te werk gaan. Afwijkingen van dat ritme brengt hen uit balans. Ze houden niet van verandering. Aan de andere kant zijn ze, juist door dit ritme en de regelmaat, snel verveeld in bijvoorbeeld hun werk. Ze vinden het daarom heerlijk om mensen om zich heen te hebben die wat minder voorspelbaar zijn en dingen anders doen dan anders. En met slimme, intelligente mensen kunnen ze het beste levelen.

Er is maar één zon en die heeft niets of niemand anders nodig om te stralen/leven. Bing Day Masters zijn daarom vaak vol vertrouwen in zichzelf en goede leiders. Ze zijn onafhankelijk, hebben weinig nodig om te leven en kunnen goed alleen zijn. Dit maakt een relatie met een Bing DM niet altijd even makkelijk.

In relaties zijn Bing DM’s super loyaal en zullen tot het einde in de relatie blijven, of deze nu goed is voor hen of slecht. Enerzijds omdat ze van routine en gewoonte houden en het moeilijk vinden daar afscheid van te nemen en anderzijds omdat ze het überhaupt moeilijk vinden om een andere koers te gaan varen, terwijl ze maar een koers kennen (de zon komt immers altijd op dezelfde plek op en gaat op dezelfde plek onder).

Bing Day masters zijn qua energie overdag het meest krachtig, dan schijnt de zon het felst en kunnen ze het hardste stralen. Wanneer een Bing Day Master overdag geboren is (voor zonsondergang) zal hij/zij meer van deze omschrijvingen herkennen, dan wanneer hij ’s nachts geboren is. Dan schijnt de zon immers niet.

Bing Day Masters zijn vaak een goede combi met Xin (yin metaal) Day Masters (samenwerking, relatie, vriendschap etc).

Kracht:

open, eerlijk, enthousiast, energiek, warm, gepassioneerd, onafhankelijk, volhardend, geeft graag en veel en houdt van aanpakken.

Valkuilen:

overdramatisch, egoïstisch, ongeduldig, intolerant, te veel aandacht op zichzelf, groot ego.

Meer weten?

Wil je meer weten over jouw persoonlijke Destiny-card en wat die jou vertelt over jouw levensmissie, je verborgen talenten, de relatie met je partner en kinderen, je gezondheid, je werk/carrière, je financiën, je sociale omgeving en de kansen en uitdagingen die jij kunt verwachten op je levenspad? Lees dan hier meer over mijn aanbod voor jouw persoonlijke destiny-analyse.

Share This