De Day Master in jouw destiny-kaart (BaZi-kaart) representeert jouw essentie, je ware natuur. Het vertelt je veel over jouw persoonlijkheid, je kernkwaliteiten en je valkuilen. Door je Day Master (DM) te leren kennen, ontdek je meer en meer over welke energie er aan jouw basis ligt, wie je werkelijk bent, hoe je jouw energie het beste kunt ondersteunen, wat je beter wel en niet kunt doen en wat je diepste verlangens en levensmissie zijn. Hoe beter jij je jezelf kent en kunt voeden, hoe beter je er ook voor anderen kunt zijn en jouw licht kunt laten schijnen in de wereld.

De mate waarin jij je herkent in de kwaliteiten en valkuilen van jouw Day Master, hangen sterk af van de interactie van jouw element met de andere elementen in jouw destiny-kaart, de energie van de tijdsperiode waarin je je nu bevindt en de mate waarin je bepaalde talenten al dan niet al hebt ontwikkeld. Wanneer de andere elementen in je kaart jouw Day Master verzwakken, dan zul je je minder herkennen in de kracht en valkuilen van de Day Master en wanneer ze worden versterkt juist meer.

De Day Master vind je in jouw destiny-kaart in de rij ‘Stem’ en kolom ‘Day’. De andere symbolen in je destiny-kaart representeren je relaties met andere spelers in je leven, je werk, je financiën, je gedachten en dromen en je omgeving. Er zijn 10 verschillende Day Masters – van alle 5 elementen een yin en een yang versie: yang hout, yin hout, yang vuur, yin vuur, yang aarde, yin aarde, yang metaal, yin metaal, yang water of yin water.

Ding – yin vuur – De (vlam van) de kaars

Net als yang vuur (Bing) willen Ding Day Masters het allerliefste licht, warmte en helderheid brengen in de duisternis. Ook al kunnen ze niet zo lang, ver en hard stralen als de zon (yang vuur), als het er op aan komt dan brengen ze licht en warmte precies daar waar het nodig is. Mensen voelen zich vaak veilig en fijn bij hen.

Ding DM’s inspireren graag anderen door vóór te leven voor anderen, van dat waar zij voor staan. Ze begeleiden graag anderen op hun pad en zijn geboren leiders. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk en daardoor gaat het hen makkelijk af om anderen te motiveren of coachen. Echter, zelf gemotiveerd blijven is soms nog wel een uitdaging, omdat ze vergeten hun eigen licht te ontsteken. Ding DM’s zijn gevoelig voor neerslachtigheid.

Een vlammetje is erg gevoelig voor de omgeving: ze beweegt mee met de richting van de wind en is daardoor flexibel, maar ook snel uitgeblazen bij te harde wind of opgebrand door te weinig voeding. Doordat ze snel teveel licht en warmte aan anderen geven en daardoor te weinig aan zichzelf, lopen Ding DM’s het risico burned-out te raken. Het is daarom erg belangrijk voor hen om voldoende aandacht aan hun gezondheid te besteden en voldoende rust te nemen om weer op te laden. Gelukkig gaat het uitgeblazen vlammetje vaak ook weer relatief snel aan, maar wel met de hulp van een ander om het te ontsteken. De vlam heeft een enorm vermogen om vanuit zijn kleine vlam een vreugdevuur te worden.

Veel Ding DM’s hebben op een of andere manier een issue met vertrouwen. Het is voor hen uitermate belangrijk dat ze de mensen om hen heen kunnen vertrouwen en afspraken worden nagekomen. Heb je als Ding DM een issue met je moeder (je resource-element, je voeding), los het op! Hout is een van de belangrijkste elementen voor Ding DM’s om te (over)leven.

Een kaarsje is het meest zichtbaar in het donker. Ding Day Masters die na 17.00 uur geboren zijn, zullen zich dan ook het meeste herkennen in de kwaliteiten van yin vuur en gezien worden door anderen. Ook zijn Ding Day Masters het meest productief in de avond en/of nacht.

Ding Day Masters zijn vaak een goede combi met Ren (yang water) Day Masters (samenwerking, relatie, vriendschap etc).

Kracht:

gedetailleerd, inspirerend, enthousiast, warm, helder, precies, straalt rust en sereniteit uit, beleefd.

Valkuilen:

egoïsme, ongeduldig, neiging tot besluiteloosheid, innerlijke onrust, vertrouwens-issues, teveel aandacht voor onbelangrijke dingen, over-analytisch, overgevoelig.

Meer weten?

Wil je meer weten over jouw persoonlijke Destiny-card en wat die jou vertelt over jouw levensmissie, je verborgen talenten, de relatie met je partner en kinderen, je gezondheid, je werk/carrière, je financiën, je sociale omgeving en de kansen en uitdagingen die jij kunt verwachten op je levenspad? Lees dan hier meer over mijn aanbod voor jouw persoonlijke destiny-analyse.

Share This