Augustus is alweer halverwege en pfoe, wat een heftige maand is dit nu al. Misschien heb je meegekregen dat er hier in Spanje vlakbij mij een enorme bosbrand heerst al 3 dagen die ik ook daadwerkelijk vanaf mijn terras kan zien. De grootste bosbrand aan de Costa Blanca tot nu toe. Ver genoeg op afstand, maar het voelt toch ontzettend dichtbij. Scary. Gelukkig lijkt het er inmiddels op dat ze het langzamerhand een klein beetje onder controle beginnen te krijgen.

Deze brand tekent ook wel een beetje de energie van de maand augustus: heftig, onrustig, onvoorspelbaar en snel.

Het hexagram van de maand augustus is #59 ‘Dispersion’ vertaald naar het nederlands is dat ‘verspreiding’. En ja… dat vuur verspreide zich hier enorm snel! Zo bizar kloppend weer. Ik werk al jaren met Chinese astrologie, maar ben toch stiekem ook altijd weer verrast over hoe treffend dit altijd is.

In de YoY community deelde ik begin deze maand al kort wat de essentie-energie van het hexagram van augustus is en hoe jij kunt meestromen met deze energie:

  • Windtrigram bovenop watertrigram is als de wind die over het water blaast en golven maakt die de energie naar buiten toe beweegt. Betekenis: laat jezelf zien, pak je podium, ga er op uit, grab attention
  • Nadat juli een maand was om naar binnen te keren en te vertragen is augustus een maand om actief te zijn en te bewegen
  • Om te bewegen en in beweging te komen moet je jezelf los maken van wat je nog tegen houdt: dingen, mensen en gedachten of gedrag. Onderzoek welke dat zijn voor jou.
  • Vraag om en sta open voor steun, advies en coaching van oudere en wijzere mensen (seniors).

En dit is precies wat het vuur ook deed: zichzelf laten zien, zich heel snel verspreiden (ook door veel wind!), aandacht nemen, bewegen, actief zijn, de natuur verbranden (achter zich laten) zodat er weer nieuwe vruchtbare grond komt etc. en er waren autoriteiten/advies nodig om dit weer in goede banen te leiden. Het vuur laat dus overduidelijk zien wat de energie van deze maand is.

Daarnaast is de maand augustus de maand van de Aap in het jaar van de Tijger. We noemen dat de Year Breaker. De energie van de maand botst met de energie van het jaar, zowel in de stem als in de branch. En dat uit zich vaak in chaos, conflicten, verstoringen, alles op zijn kop, alles anders dan je had verwacht of had gepland. En omdat het de eerste maand is van het herfstseizoen (aug-sept-okt) gaat alles ook nog eens heel snel (het is van de 3 herfstmaanden de meest snelle/yange energie).

Het beste dat je dan kunt doen?
Hier op voorbereid zijn, je verwachtingen loslaten, meebewegen en trust the process…
Dat heb ik mezelf ook steeds ingefluisterd de afgelopen dagen…

Gratis workshop ‘Jouw focus voor september 2022’

Wil je weten wat de maand september voor jou in petto heeft? Op woensdag 24 augustus van 19.30-21.00 uur geef ik een gratis online workshop over de energie van de maand September en welke rol er voor jóu in september is weggelegd op basis van jouw persoonlijke geboortehoroscoop. In die workshop deel ik op een simpele en inspirerende manier:

  • wat de energie van de maand september brengt en hoe jij op basis van jouw persoonlijke Destinykaart kunt zien wat dat voor jou betekent qua thema’s en focuspunten voor de maand
  • waar je mogelijk tegenaan zou kunnen lopen in de maand september en hoe je daar mee om kunt gaan.
  • wat de beste plekken in huis/kantoor zijn in de maand september van waar uit je het beste kunt werken

Voor deze workshop hoef je niets te weten van Chinese Astrologie of Feng Shui om er concreet mee aan de slag te kunnen, want ik geef je alle info en die je nodig hebt om hiermee te kunnen werken.

Ik zou het superleuk vinden als je erbij bent!  Doe je mee?

Hier kun je je aanmelden voor deze workshop.

Veel liefs, Yolanda

PS: foto genomen vanaf mijn slaapkamerraam in Spanje

Share This