De Day Master in jouw destiny-kaart (BaZi-kaart) representeert jouw essentie, je ware natuur. Het vertelt je veel over jouw persoonlijkheid, je kernkwaliteiten en je valkuilen. Door je Day Master (DM) te leren kennen, ontdek je meer en meer over welke energie er aan jouw basis ligt, wie je werkelijk bent, hoe je jouw energie het beste kunt ondersteunen, wat je beter wel en niet kunt doen en wat je diepste verlangens en levensmissie zijn. Hoe beter jij je jezelf kent en kunt voeden, hoe beter je er ook voor anderen kunt zijn en jouw licht kunt laten schijnen in de wereld.

De mate waarin jij je herkent in de kwaliteiten en valkuilen van jouw Day Master, hangt sterk af van de interactie van jouw element met de andere elementen in jouw destiny-kaart, de energie van de tijdsperiode waarin je je nu bevindt en de mate waarin je bepaalde talenten al dan niet al hebt ontwikkeld. Wanneer de andere elementen in je kaart jouw Day Master verzwakken, dan zul je je minder herkennen in de kracht en valkuilen van de Day Master en wanneer ze worden versterkt juist meer.

De Day Master vind je in jouw destiny-kaart in rij ‘Stem’ en kolom ‘Day’. De andere symbolen in je destiny-kaart representeren je relaties met andere spelers in je leven, je werk, je financiën, je gedachten en dromen en je omgeving. Er zijn 10 verschillende Day Masters – van alle 5 elementen een yin en een yang versie: yang hout, yin hout, yang vuur, yin vuur, yang aarde, yin aarde, yang metaal, yin metaal, yang water of yin water.

Jia – yang hout – De boom

Yang hout kun je je het beste voorstellen als een grote, stevige, diepgewortelde eikenboom. De belangrijkste taak van een boom is om te groeien. Zijn stam, takken en bladeren willen zo dicht mogelijk naar de zon toe groeien en tegelijkertijd blijven de wortels stevig in de grond.

Jia Day Masters zijn harde werkers en zullen zich continu willen blijven ontwikkelen. Groei is bijna een hoofddoel in hun leven om zo steeds meer vruchten van het leven te kunnen plukken. Door hun sterke wortels, zijn ze hierin erg vastberaden en volhardend en gaan door totdat hun doelen zijn bereikt. Stilstand is achteruitgang geldt zeker voor Jia Day Masters.

Jia DM’s zijn vaak opvallende verschijningen en komen echt binnen: ze lopen rechtop, zijn zeer geaard en zijn vaak lang/groot.

Eikenbomen hebben graag de ruimte: yang hout Day Masters zijn daarom behoorlijk autonoom en onafhankelijk en dulden niet altijd teveel mensen om hen heen.

Jia DM zijn niet gemakkelijk te verplaatsen of veranderen, juist vanwege hun diepe wortels. Ze houden daarom niet erg van verandering. De echte grote veranderingen vinden alleen plaats wanneer dit door buiten wordt ingegeven en het hout van de bomen wordt gehakt om er zo weer iets nieuws mee te bouwen. Wanneer ze dan toch moeten veranderen, dan hebben ze daar hun tijd voor nodig. Tegelijkertijd zijn Jia Day Masters eigenlijk altijd aan het groeien, ook al is dat heel subtiel en langzaam.

Yang Hout Day Masters hebben een sterke wilskracht en komen soms wat bot over, doordat ze erg eerlijk en direct zijn en zich niet altijd even bewust zijn van wat hun woorden met mensen doen.

Ze zijn vooral bezig met zichzelf en hun eigen groei en komen daardoor soms wat ongevoelig, stijf en star over. Aan de andere kant bieden ze graag bescherming aan anderen: in de schaduw onder de grote eik mag je altijd komen schuilen. Een Jia Day Master staat altijd voor je klaar

Yang hout Day Masters laten niet snel het achterste van hun tong zien. Ze houden vaak bewust of onbewust iets verborgen (van de eik zie je de wortels niet, alleen de stam). Doorvragen helpt vaak om meer over een Jia DM te weten te komen, want uit zichzelf zullen ze niet alles van zichzelf laten zien.

Jia Day Masters zijn vaak een goede combi met Ji (yin aarde) Day Masters (samenwerking, relatie, vriendschap etc).

Kracht:

hulpvaardig, welwillendheid, genereus, volhardend, beschermend.

Valkuilen:

indiscretie, over-directheid, boosheid, té impulsief, koppig, rigide.

Meer weten?

Wil je meer weten over jouw persoonlijke Destiny-card en wat die jou vertelt over jouw levensmissie, je verborgen talenten, de relatie met je partner en kinderen, je gezondheid, je werk/carrière, je financiën, je sociale omgeving en de kansen en uitdagingen die jij kunt verwachten op je levenspad? Lees dan hier meer over mijn aanbod voor jouw persoonlijke destiny-analyse.

Share This