De Day Master in jouw destiny-kaart (BaZi-kaart) representeert jouw essentie, je ware natuur. Het vertelt je veel over jouw persoonlijkheid, je kernkwaliteiten en je valkuilen. Door je Day Master (DM) te leren kennen, ontdek je meer en meer over welke energie er aan jouw basis ligt, wie je werkelijk bent, hoe je jouw energie het beste kunt ondersteunen, wat je beter wel en niet kunt doen en wat je diepste verlangens en levensmissie zijn. Hoe beter jij je jezelf kent en kunt voeden, hoe beter je er ook voor anderen kunt zijn en jouw licht kunt laten schijnen in de wereld.

De mate waarin jij je herkent in de kwaliteiten en valkuilen van jouw Day Master, hangt sterk af van de interactie van jouw element met de andere elementen in jouw destiny-kaart, de energie van de tijdsperiode waarin je je nu bevindt en de mate waarin je bepaalde talenten al dan niet al hebt ontwikkeld. Wanneer de andere elementen in je kaart jouw Day Master verzwakken, dan zul je je minder herkennen in de kracht en valkuilen van de Day Master en wanneer ze worden versterkt juist meer.

De Day Master vind je in jouw destiny-kaart in rij ‘Stem’ en kolom ‘Day’. De andere symbolen in je destiny-kaart representeren je relaties met andere spelers in je leven, je werk, je financiën, je gedachten en dromen en je omgeving. Er zijn 10 verschillende Day Masters – van alle 5 elementen een yin en een yang versie: yang hout, yin hout, yang vuur, yin vuur, yang aarde, yin aarde, yang metaal, yin metaal, yang water of yin water.

Ren – yang water – de oceaan

Bij een yang water Day Master past het plaatje van de grote oceaan, de zee en de wilde rivieren.
(Gezond) water is altijd in beweging. Ren DM’s zijn ook altijd in beweging. Ze spelen snel en makkelijk in op kansen die op hun pad komen en kunnen goed omgaan met verandering. Ze zijn daardoor over het algemeen goede ondernemers, ambitieus en durven risico’s te nemen, maar kunnen daarin ook (te) impulsief zijn. Hun blik ligt eerder in de toekomst dan in het verleden.

Ze kiezen niet altijd de geijkte paden om hun doelen te bereiken, maar zijn wat rebels en non-conformistisch in de wegen die ze kiezen. Ze zijn daarin moedig en soms ook overmoedig. Ook zijn ze behoorlijk ongeduldig! 

Door hun bewegende aard vinden ze het vaak lastig om te focussen en willen ze van alles uitproberen en onderzoeken. Ze zijn daardoor een bron van kennis en wijsheid en vaak erg intelligent.

Net als water, passen Ren DM’s zich aan iedere vorm gemakkelijk aan. They go with the flow. Ze gaan gemakkelijk om de hobbels en bobbels op hun weg heen en zijn vindingrijk in het bedenken van oplossingen voor wat hen in de weg zit. Wanneer ze hun zinnen ergens op hebben gezet, gaan ze er 200% voor en is er niets of niemand dat hen in de weg staat.

Ren DM’s houden vooral van praktisch en duidelijk, dus wanneer je zaken met ze doet, of het je geliefde is… draai niet om de hete brij heen, maar zeg gewoon waar het op staat.

Ren DM’s zijn extravert en makkelijk benaderbaar door hun goede sociale vaardigheden, hulpvaardigheid en aanpassingsvermogen aan hun omgeving. In combinatie met hun enthousiasme, levendigheid en optimisme zijn het vaak geliefde mensen. Aan de andere kant geldt de uitdrukking ‘stille wateren hebben diepe gronden’ zeker voor Ren DM’s. Ze zijn moeilijk te doorgronden en laten niet gemakkelijk hun ware gevoelens zien. Sterker nog, de gevoelens zijn vaak zo diep dat ze er zelf amper bij kunnen komen. Óf bij willen komen, omdat ze bang zijn voor wat er dan boven komt drijven. Liever maken ze er wat grapjes over als het om hun ware gevoelens gaat, zodat het onderwerp snel veranderd kan worden.

Water moet in beweging blijven om gezond te blijven. In stilstaand water ontstaan vaak bacteriën en ziektes etc. Voor Rem DM’s geldt hetzelfde: het is voor hen uitermate belangrijk om niet te lang stil te zitten. Blijf in beweging, zowel fysiek als mentaal, want dan functioneer je het beste en blijf je het meest gezond.

Ren Day Masters zijn vaak een goede combi met Ding (yin vuur) Day Masters (samenwerking, relatie, vriendschap etc).

Kracht:

extravert, wijs, genereus, praktisch, optimistisch, zorgeloos, avontuurlijk, inspirerend, inventief, enthousiast, levendig, durven risico’s te nemen, flexibel.

Valkuilen:

luiheid, afhankelijkheid van anderen, kunnen slecht tegen grenzen/autoriteit, overmoedig, stemmingswisselingen, egoïsme.

Meer weten?

Wil je meer weten over jouw persoonlijke Destiny-card en wat die jou vertelt over jouw levensmissie, je verborgen talenten, de relatie met je partner en kinderen, je gezondheid, je werk/carrière, je financiën, je sociale omgeving en de kansen en uitdagingen die jij kunt verwachten op je levenspad? Lees dan hier meer over mijn aanbod voor jouw persoonlijke destiny-analyse.

Share This