Als jij zo eens om je heen kijkt… naar het huis waarin je woont, de werkplek waar je veel (te veel?) tijd doorbrengt, de mensen met wie je het meeste omgaat, het dorp of de stad die je gekozen hebt om in te wonen… Voel dan eens even goed… Voel je je daar echt thuis? Geeft het je energie? Kom je er tot bloei? Voedt het jou? Of voedt jij eigenlijk jouw omgeving? Stroomt jouw energie vooral van jou naar jouw omgeving in plaats van jouw omgeving naar jou?

‘Wanneer een bloem niet groeit, verander je niet de bloem, maar de omgeving waarin hij groeit’
– Alexander den Heijer

Dat vind ik een prachtige uitspraak. Want ik weet uit ervaring dat het oh zo waar is. Je fysieke en sociale omgeving hebben zo een belangrijke invloed op hoe jij je voelt. Op je gezondheid, je relaties, je energielevel en zelfs je financiën. Als het niet stroomt in een van deze gebieden in jouw leven, dan is de kans groot dat dat met energieblokkades in jouw huis of werkplek te maken heeft.

En tuurlijk, nu denk je misschien ‘ja lekker makkelijk om de ‘schuld’ buiten jezelf te leggen’. Maar zo is het niet. Verandering begint natuurlijk bij jezelf. Ik zal de eerste zijn om naar mezelf te kijken wanneer dingen in mijn leven niet lekker stromen. Mijn geïnspireerde actie om dingen voor mezelf te veranderen is het allerbelangrijkste. Maar ik weet ook dat het huis waarin je woont, de werkomgeving waar je veel tijd doorbrengt en de mensen om je heen er mede voor kunnen zorgen dat jouw levensenergie, jouw levensvreugde volledig kan blokkeren.

3 stappen naar een fijnere plek
Kijk maar eens terug in je leven naar een bepalend moment waarop jij je niet goed voelde. Een moment waarop je levensvreugde kwijt was en misschien wel in een burnout zat. Waar woonde je toen? Waar werkte je? Met welke mensen ging je toen het meeste om?

En nu? Nu je je weer beter voelt en alles weer meer stroomt? Is jouw omgeving nog steeds hetzelfde? Of heb je er toen (intuïtief) voor gekozen om een aantal dingen in je omgeving te veranderen? Of ben je misschien zelfs wel helemaal van omgeving veranderd?

Welke 3 stappen heb je toen gezet om het ‘beter voor jezelf te maken’:

  • Wat heb je in je woonomgeving veranderd?
  • Wat heb je in je werkomgeving veranderd?
  • Wat heb je in je sociale omgeving veranderd? Heb je misschien afscheid genomen van bepaalde mensen en zijn er weer nieuwe bijzondere mensen je leven in gekomen die beter bij je passen en waar de energiestroom tussen jullie wel een wisselwerking is?

En waarom waren die drie stappen zo belangrijk en zo helend voor je? Schrijf het voor je zelf op. En iedere keer wanneer je voelt dat je je ‘YoY’ weer dreigt kwijt te raken, check dan of jouw omgeving nog steeds voor je klopt. En kijk welke eerste kleine stap jij NU kunt zetten om een fijnere plek voor jezelf te creëren. Daarmee zet je de energie weer in gang en dat is het begin van verandering.

Je bent je omgeving
Ze zeggen wel ‘Je bent het gemiddelde van de 5 mensen waar je de meeste tijd mee doorbrengt’. En daar durf ik aan toe te voegen, je bent ook ‘het gemiddelde’ van de fysieke omgeving waar je het meeste tijd in doorbrengt. Zorg dus dat jouw omgeving voor jou klopt, jou voedt en jou inspireert. Van daaruit kun je voluit leven en groeien.

Online Feng Shui cursus nu met lente-korting!
Wil jij leren hoe jij jouw omgeving zo kunt inrichten dat deze jou maximaal voedt en ondersteunt in alles dat je doet? Een omgeving waarin jouw levensvreugde, jouw levensenergie optimaal kan stromen? Volg dan nu mijn online Feng Shui cursus. Tot 1 mei krijg je een mooie lente-korting! Kijk hier voor meer informatie.

Liefs,
Yolanda

Share This