Heb jij dat ook? Een bepaalde ruimte in huis die vol staat met spullen en waar je je niet toe kunt zetten om dat nu eens op te ruimen? Of… je ruimt het wel steeds op, maar voor je het weet is het weer een zooitje? Of misschien wel zo’n kamer waar je niet eens meer naar binnen gaat, want wat niet weet wat niet deert…

Zo’n ruimte, waarvan mijn klanten zeggen ‘deze kamer laat ik je maar niet zien’, die is voor mij juist het meest interessant! Daar wil ik juist graag naar binnen! Want die ruimte vertelt me heel veel over wat er speelt in het leven van de bewoners. Of liever gezegd, wat er niet speelt, of niet stroomt. Of waar bepaalde fysieke klachten mee te maken kunnen hebben. Of waarom bijvoorbeeld de relatie of het werk niet zo lekker loopt.

Jouw huis als spiegel
Jouw huis is een spiegel van je lichaam, van je gezin en van je leven. Iedere plek in huis vertelt je iets over hoe jij met jouw lichaam en issues in je leven omgaat en staat symbool voor een bepaald levensgebied, lichaamsdeel, orgaan en gezinslid.

Onrust in bijvoorbeeld het Zuidwest deel van je huis, heeft vaak de grootste invloed op de moeder/oudste vrouw van het gezin en op het relatie/liefdesvlak. Zo was ik laatst bij een hele leuke, enthousiaste dame, single, maar wel heel erg toe aan een leuke man. En het wilde haar maar niet lukken. Een rondje door haar huis gaf me al twee belangrijke aanwijzingen: een overvolle berging waar ze liever niet kwam in het Zuidwesten boven. En niets anders dan twee prullenbakken in het Zuidwesten beneden. Je kunt je voorstellen dat dat niet de meest optimale energie is voor een leuke nieuwe relatie. En dit bracht dus ook twee hele concrete en eenvoudige to-do’s om weer ruimte te creëren op dit vlak, letterlijk en figuurlijk. Zo mooi hoe dit werkt. Je omgeving bepaalt voor een heel belangrijk deel hoe jij je voelt en of dingen wel of niet stromen in je leven.

Zorg goed voor je huis
Daarom is het ook zo ontzettend belangrijk, om net als bij je lijf en in je gezin, aandacht en liefde te geven aan ieder deel van je huis. Ook aan de berging. Ook aan die ene kamer waar je liever niet naar binnen gaat. En ook aan de badkamer en toilet. Dus onderzoek het eens voor je zelf… welke ruimte in huis staat bij jou altijd vol, ga jij liever niet naar binnen of heeft nog flink wat achterstallig onderhoud? En hoe zou het zijn om de komende weken nou juist eens met die ruimte aan de slag te gaan? Je zult zien dat het energetisch gezien niet alleen die ene ruimte oppept, maar dat ook de energie in jouzelf en in jouw leven weer anders aan zal gaan voelen.

Opruimen
Ik deel graag een van de video’s uit mijn Feng Shui Cursus met jou. Een videoles over hoe je anders naar opruimen kunt kijken. Hoe het je kan helpen om niet alleen de energie in je huis maar ook de energie in jou zelf en in je leven weer meer te laten stromen.

Hier vind je de link naar de video: Opruimen
Wachtwoord video: rommel

En hieronder vind je een overzicht van de verschillende windrichtingen (Ba Gua) waarnaar ik verwijs in de video. Zit jouw rommelhok bijvoorbeeld in het Oosten, check dan eens bij jezelf of je wel voldoende aandacht aan je gezondheid en je familie besteedt.

Noord – Carrière, levenspad
Noordoost – Innerlijke wijsheid, studie
Oost – Gezondheid, familie
Zuidoost – Voorspoed, overvloed
Zuid – Reputatie
Zuid West – Liefde, relaties
West – Creativiteit, kinderen
Noordwest – Helpers/mentoren, reizen

(De Facebookgroep waaraan ik refereer is niet beschikbaar, maar dat maakt de info uit de video niet minder waardevol.

Wil jij ook meer flow in je leven?
Wil jij meer weten over hoe je door een aantal eenvoudige aanpassingen in huis weer beter kunt slapen, je gezondheid kunt ondersteunen en meer flow kunt creëren in je relaties of je werk? Ik help je heel graag om jouw omgeving zo in te richten dat jij het beste uit jezelf en uit je leven kunt halen. Voor meer informatie, mail me op info@yoy4life.com en dan neem ik contact met je op!

Liefs
Yolanda

Share This