Instructievideo ‘Waar zit welke sector in jouw huis?’

De basis voor een goede toepassing van Feng Shui is, om te weten wat de constitutie is van jouw huis en hoe jouw huis gepositioneerd is ten opzichte van de verschillende windrichtingen. Ofwel welke energie komt er op welke plek jouw huis binnen?

In Feng Shui werken we met de 8 windrichtingen, ieder onderverdeeld in 3 sectoren, dus in totaal 24 sectoren. Deze noemen we ook wel de ’24 mountains’. Iedere sector heeft zijn eigen energie. Deze energie is deels statisch (bepaald door de constitutie van jouw huis) en deels dynamisch (de jaarlijkse en maandelijks wisselende energie van o.a. de Flying Stars).

In de video hieronder deel ik een stukje uit mijn cursus ‘Maak van 2021 jouw beste jaar ooit’, waarin ik uitle hoe je kunt meten waar de verschillende sectoren in jouw huis zitten. Als je dit één keer goed en nauwkeurig hebt uitgemeten, dan kun je deze basis in de toekomst voor al je Feng Shui activaties gebruiken.

Het eerste stukje van de video gaat misschien wat snel, maar pauzeer de video dan even, zodat je de instructies stapje voor stapje kunt volgen.

Wat je nodig hebt voor het vinden van de verschillende sectoren in jouw huis:

  • Een plattegrond op schaal; heb je geen plattegrond beschikbaar, kijk dan of je er via het kadaster een kunt krijgen of misschien via de makelaar waar je je huis hebt gekocht of gehuurd. Als die echt niet beschikbaar is, dan kun je er zelf een tekenen met bijvoorbeeld een programma als Floorplanner of met de hand. Zorg wel dat alle maten kloppen, anders start je met een verkeerd uitgangspunt.
  • Een compas – dit kan gewoon het compas op je telefoon zijn, maar een magnetisch kompas is nog beter. In de video geef ik uitleg aan de hand van het compas op je telefoon.
  • Een transparant template met daarop alle windrichtingen aangegeven. Deze kun je bijvoorbeeld in Powerpoint over je plattegrond heen leggen, zodat je gemakkelijk de verschillende sectoren vind. Of je kunt de template uit laten printen op een transparante sheet en de daarna over je fysieke plattegrond heen leggen. Dit template kun je aanschaffen via de webshop en kun je daarna voor ieder huis en voor altijd gebruiken om de sectoren te vinden. Daarnaast staat op het template de belangrijkste energie van 2021 aangegeven, zodat je in een oogopslag ook kunt zien waar de Flying stars voor 2021 zich bevinden in jouw huis.

Wil je meer leren over hoe je aan de hand van Chinese astrologie en Feng Shui jouw droomleven kunt manifesteren? In de gratis YoY-community deel ik dagelijks mijn kennis, tools en inspiratie om jou te helpen ontdekken wie je werkelijk bent, wat je hier te doen hebt en hoe je dat moeiteloos vanuit flow, joy en ontspanning kunt manifesteren. Zo kom jij (weer) in beweging, voel je focus en drive in je leven en kun je krachtige keuzes maken richting jouw droomleven. Je bent van harte welkom! Het is gratis!

Kijk hier de instructievideo ‘Waar zit welke sector in mijn huis’?

 

Nog even de stappen op een rijtje:

  • STAP 1 – Neem een plattegrond van je huis of appartement
  • STAP 2 – Kader de plattegrond af tot een rechthoek.
  • STAP 3 – Bepaal het centrum van de rechthoek (en dus van je woning)
  • STAP 4 – Meet de kijkrichting van je huis aan de voorkant van je huis
  • STAP 5 – Meet nog een aantal andere richtingen ter controle
  • STAP 6 – Leg de transparante tracing compass over je plattegrond om de 24 verschillende sectoren te bepalen.

Wil je de transparante tracing compass uit de video bestellen? Dat kan hier.

Vragen naar aanleiding van deze video?

Wordt dan lid van de gratis YoY-community. Daar kun je al je vragen over Feng Shui en Chinese astrologie aan me stellen en deel ik dagelijks mijn kennis, tools en inspiratie om jou te helpen ontdekken wie je werkelijk bent, wat je hier te doen hebt en hoe je dat moeiteloos vanuit flow, joy en ontspanning kunt manifesteren Je bent van harte welkom! Het is gratis!