Afgelopen week vertelde ik een paar vriendinnen wat Feng Shui nou eigenlijk is en hoe je fysieke omgeving je aanwijzingen geeft over wat er in je leven speelt en waar het wel of niet lekker stroomt. Ieder gebied in je huis staat namelijk voor een bepaald orgaan, soort energie en levensgebied. Als er ‘mankementen’ zijn in een specifiek deel van je huis, zoals lekkende kranen, afgebladderd schilderwerk, piepende deuren, of ruimtes waar je gewoonweg liever niet komt of die vol staan met troep, dan kun je die mankementen vaak één op één door vertalen naar iets dat er in je leven of lichaam niet lekker stroomt.

Toen mijn vriendin dat hoorde grapte ze “Oh! Daarom gebruik ik die nieuwe keuken niet! Veel te ingewikkeld al die apparatuur, ik begrijp er niks van en het kost me ook veel te veel tijd. En nu had ik daar ook nog een gaslek! Zeker mijn ‘relatiegebied’ – relaties vind ik ook zo ingewikkeld en kosten me veel te veel tijd. En bovendien begrijp ik niets van al die mannen. Ik begin er maar niet aan.”

En wat denk je…
Precies!

En kun je daar dan ook iets aan doen? Kun je dat relatiegebied dan ook activeren? Ja natuurlijk! Simpel. Ga je keuken gewoon actief gebruiken, spit de gebruiksaanwijzingen door, breng veel tijd in de keuken door, ga genieten van het koken! Daarmee activeer je tegelijkertijd de relatie-energie en sla je twee vliegen in 1 klap!

Het is sowieso belangrijk om je huis goed te onderhouden en alle ruimtes actief te gebruiken en verzorgen. Net als je lichaam je eerste huis is, is je huis je tweede lichaam. Dus zorg goed voor allebei! Ze versterken elkaar. Een gezond huis betekent ook een gezonder lichaam.

8 windrichtingen, 8 levensgebieden
Hieronder geef ik je een kort overzicht van de acht gebieden in jouw huis, gebaseerd op de ligging van een ruimte qua windrichting, en waar deze aan gerelateerd zijn in je leven, je lichaam en je energie. Dus kijk eens naar de plekken in je huis die niet goed onderhouden zijn of waar mankementen zitten. Welke windrichting is dat deel van je huis? Lees hieronder, welke levensaspecten er bij die windrichting horen. Zie je parallellen in je lijf en in je leven?

Noord:
– Carrière/levenspad, financiën
– Nieren, blaas, oren
– Stromend: Ingetogen, helend, ontvankelijk
– Niet-stromend: Neiging tot eenzaamheid, depressie

Noordoost:
– Innerlijke wijsheid/studie
– Armen, handen, schouders, bovenrug, nek
– Stromend: helder, scherp, vastberaden
– Niet-stromend: Obsessief, kritisch

Oost:
– Gezondheid, groei en ontwikkeling.
– Familie
– Benen, voeten, keel
– Stromend: ambitieus, assertief, zelfvertrouwen
– Niet-stromend: ongeduldig, boos, opvliegend

Zuidoost:
– Voorspoed/overvloed, financiën
– Heupen, dijen, onderrug, lever, gal
– Stromend: creatief, ondernemend, communicatief, vol ideeen,
– Niet-stromend: geen focus, over-analytisch

Zuid:
– Roem en reputatie
– Ogen, hart, dunne darm
– Stromend: plezier, levenslust, passie
– Niet-stromend: woede, frustratie, stress

Zuid West:
– Liefde en relaties
– Maag, milt, buik
– Stromend: gegrond, pragmatisch, goede zelfzorg
– Niet-stromend: piekeren, vastzitten, verveeld

West:
– Creativiteit, kinderen, toekomst
– Mond, tanden, borst, ademhaling
– Stromend: tevreden, vervuld, plezier
– Niet-stromend: neiging tot depressie, teruggetrokken

Noordwest :
– Helpers/mentoren, reizen
– Hoofd, dikke darm, longen
– Stromend: leiderschap nemen, integer, verantwoordelijk, helder denken
– Niet-stromend: veroordelend, onrealistisch

Je kunt bovenstaand lijstje ook andersom bekijken: heb je bijvoorbeeld last van je heupen, ga dan eens kijken hoe het Zuidoost gebied in je huis erbij staat: grote kans dat er rommel staat of mankementen zijn, waardoor de energie niet vrij kan stromen. En dat voel jij dan in je heupen! En waarschijnlijk ook in je financiën!

Activeer de energie!
Het advies dat ik mijn vriendin gaf, geldt ook voor jou: ervaar je niet-stromende gebieden in je leven of lichaam: besteed de komende weken dan eens meer liefde en aandacht aan dat ‘probleemgebied’ in je huis: ruim het op, herstel mankementen, draai muziek, zorg voor goede verlichting, en vooral: breng er veel quality-time door. Daarmee activeer je de energie in dat deel van je huis en dus ook de energie in dat lichaamsdeel of levensgebied. Je zult direct meer stroming ervaring op alle vlakken. Probeer het maar eens, geloof me, het werkt echt!

Gratis Online Masterclass ‘Een gezonder leven door Feng Shui’
Wil je meer weten over hoe je met Feng Shui een gezonder huis, lichaam en leven kunt creëren? Schrijf je dan hier in voor de gratis Online Masterclass ‘Een gezonder leven door Feng Shui’ op woensdag 27 september van 10.00-12.00 uur. Save the date en wees er bij, gewoon thuis vanuit je luie stoel!

Tot dan!

Liefs! Yolanda

Foto: Luis Tosta op Unsplash

Share This