De Day Master in jouw destiny-kaart (BaZi-kaart) representeert jouw essentie, je ware natuur. Het vertelt je veel over jouw persoonlijkheid, je kernkwaliteiten en je valkuilen. Door je Day Master (DM) te leren kennen, ontdek je meer en meer over welke energie er aan jouw basis ligt, wie je werkelijk bent, hoe je jouw energie het beste kunt ondersteunen, wat je beter wel en niet kunt doen en wat je diepste verlangens en levensmissie zijn. Hoe beter jij je jezelf kent en kunt voeden, hoe beter je er ook voor anderen kunt zijn en jouw licht kunt laten schijnen in de wereld.

De mate waarin jij je herkent in de kwaliteiten en valkuilen van jouw Day Master, hangt sterk af van de interactie van jouw element met de andere elementen in jouw destiny-kaart, de energie van de tijdsperiode waarin je je nu bevindt en de mate waarin je bepaalde talenten al dan niet al hebt ontwikkeld. Wanneer de andere elementen in je kaart jouw Day Master verzwakken, dan zul je je minder herkennen in de kracht en valkuilen van de Day Master en wanneer ze worden versterkt juist meer.

De Day Master vind je in jouw destiny-kaart in rij ‘Stem’ en kolom ‘Day’. De andere symbolen in je destiny-kaart representeren je relaties met andere spelers in je leven, je werk, je financiën, je gedachten en dromen en je omgeving. Er zijn 10 verschillende Day Masters – van alle 5 elementen een yin en een yang versie: yang hout, yin hout, yang vuur, yin vuur, yang aarde, yin aarde, yang metaal, yin metaal, yang water of yin water.

Yi – yin hout – de bloem

Yin hout is de bloem of het gras: de zachte, buigbare variant van het hout-element. Net als bloemen zijn yin hout Day Masters vaak mooi om te zien, elegant en buigbaar/flexibel. Ze zijn zachtaardig, creatief en expressief en continu bezig met zelfontwikkeling. Activiteiten die met beweging en/of creativiteit te maken hebben maken Yi Day Masters erg gelukkig.

Net als planten en bloemen reageren Yi Day Masters vaak heel gevoelig op veranderingen in de omgeving. Ze zijn daardoor gewend om zich snel aan te passen aan allerlei situaties en voelen mensen en situaties goed aan. Dit in tegenstelling tot de yang hout Day Masters die zich niet gemakkelijk aanpassen.

Nadeel van de flexibiliteit van Yi Day Masters is dat ze met alle winden mee kunnen waaien, waardoor ze gevoelig zijn voor manipulatie. Het nemen van beslissingen is niet hun sterkste kant en ze wisselen vaak van koers, omdat ze vaak en snel van gedachten veranderen. Ze zijn daardoor soms moeilijk te volgen en bij te houden.

Gras en bloemen (yin hout) lijken klein en kwetsbaar, maar ze kunnen overal groeien en zelfs als ze omver gelopen zijn of overstroomd, groeien ze na enige tijd gewoon weer opnieuw. Dit markeert ook yin hout Day Masters: als ze neer gaan, staan ze altijd weer op. Het zijn natuurlijke overlevers en ze vinden in de meest lastige situaties altijd weer een manier om er uit te komen en naar het licht te groeien.

Yi DM’s zijn creatief en hebben heel veel ideeën, maar het uitvoeren van deze ideeën vinden ze lastig. En daarvoor is een samenwerking met een Geng DM perfect! Dit zijn immers goede uitvoerders. Yi DM’s hebben graag iemand om zich heen om ze richting en focus te geven en ze ook een beetje te controleren en bij te sturen af en toe.

Yi DM’s voelen zich erg verbonden met hun vrienden, familie en relaties en zullen hier veel aandacht en liefde aan besteden. Wanneer een relatie ten einde komt, kost het hen ook heel erg lang voordat ze weer verder kunnen. Maar uiteindelijk staan ze weer op en gaan ze weer verder.

Net als bloemen hebben Yi Day Masters zonlicht nodig (Yang vuur Bing) om te bloeien, en water (Yin water Gui) en aarde (Yin aarde Gay) om te groeien. 

Yi Day Masters zijn vaak een goede combi met Geng (yang metaal) Day Masters (samenwerking, relatie, vriendschap etc).

Kracht:

charmant, duurzaam, strategisch, sympathiek, intelligent, warm, genereus, flexibel, inventief, overlever, netwerken, spreken.

Valkuilen:

over-afhankelijk van anderen, wispelturig in gedachten en acties, onderliggende boosheid, makkelijk te beïnvloeden en manipulatief.

Meer weten?

Wil je meer weten over jouw persoonlijke Destiny-card en wat die jou vertelt over jouw levensmissie, je verborgen talenten, de relatie met je partner en kinderen, je gezondheid, je werk/carrière, je financiën, je sociale omgeving en de kansen en uitdagingen die jij kunt verwachten op je levenspad? Lees dan hier meer over mijn aanbod voor jouw persoonlijke destiny-analyse.

Share This