Jouw omgeving, de plek waar je woont en werkt, bepaalt voor 33% hoe jij je voelt en hoe gelukkig jij bent (aards geluk). 33% wordt bepaald door jouw geboorte-energie of je ‘bestemming’ (hemels geluk) en 33% door de acties die jij zelf neemt om iets van je leven te maken: je gedachten, normen en waarden, doelen, overtuigingen en de stappen die je zet (menselijk geluk).
Feng Shui gaat de over het aardse geluk: het inrichten van je omgeving op een manier die zo voedend mogelijk voor je is en waarin de energie zo vrij mogelijk kan stromen, zodat je ook in jouw lijf en in je leven zoveel mogelijk energie zult ervaren.

Wat is Feng Shui?

Feng Shui (Fung Sjoeee) is een Chinese, oude ‘kunst’ en wetenschap die al meer dan 3000 jaar beoefend wordt. In het oude China waren de boeren al bezig om op basis van de natuurwetten te bepalen welk stuk land het meest vruchtbaar was en waar ze hun oogst het beste konden planten om het zo goed mogelijk te laten groeien. Gelukkig ontdekken ook in deze tijd steeds meer mensen dat Feng Shui een een hele belangrijke impuls kan geven aan je persoonlijke groei. Je zou het toepassen van Feng Shui kunnen omschrijven als het zodanig inrichten van je woon- of werkomgeving, dat het je groei maximaal ondersteunt en versterkt. Dat jij en je omgeving volledig in harmonie zijn met elkaar.

Hoe werkt Feng Shui?

Je hoeft Feng Shui niet te begrijpen om het het te ervaren. Goede Feng Shui voel je gewoon. De basis van goede Feng Shui is dat levensenergie (Chi) in jouzelf en jouw omgeving vrij kan stromen. We willen jouw omgeving zo inrichten dat deze levensenergie ieder gebied in jouw huis, je lijf en je leven zo goed mogelijk kan bereiken en niet wordt geblokkeerd of leeggezogen door allerlei obstakels.

Deze levensenergie, of Chi, manifesteert zich via de 5 elementen uit de Chinese Geneeskunde – hout, vuur, aarde, water en metaal. Bij Feng Shui gaat het er om, dat al deze elementen in voldoende mate aanwezig zijn in jouzelf en je omgeving en dat ze met elkaar in balans zijn. Niet teveel en niet te weinig. En dat ze elkaar voeden en niet ‘drainen’.

Je kunt Feng Shui vergelijken met acupunctuur: wanneer er blokkades zitten in de energiebanen (meridianen) in jouw lichaam, dan krijg je fysieke klachten en kun je niet meer lekker functioneren. Zo is het bij Feng Shui ook: wanneer er verstoringen in de energiebanen in jouw huis zitten en de 5 elementen niet met elkaar in balans zijn, dan zul jij dit ervaren als een soort ondefinieerbare disbalans of ‘geen goede flow’ op een aantal gebieden in je leven (slechte slapen, te weinig werk, mislukte relaties etc.). Door het verplaatsen van meubels, het gebruik van andere kleuren en materialen of bijvoorbeeld een interne verhuizing heffen we deze blokkades op, waardoor de positieve chi (levensenergie) weer wordt geactiveerd en negatieve chi geneutraliseerd.

Binnen en buiten

Veel mensen denken bij Feng Shui alleen aan de binnenkant van een huis of kantoor. De binnenkant bepaalt echter maar 30% van de kwaliteit van je omgeving. 70% wordt bepaald door de omgeving buiten je huis of werkplek: de locatie, de wegen ernaar toe, de tuin, elektra rondom, de vorm van je huis of kantoor, de aanwezigheid van water, en de windrichting waarnaar je huis gericht is, de vorm van gebouwen rondom etc. Dus niet alleen de binnenkant, maar vooral ook de buitenkant van je huis zullen we analyseren bij het creëren van een optimale groeiomgeving voor jou. Je huis of kantoor en ook je leven zal na een Feng Shui consult weer meer in balans voelen en beter slapen, financiële vooruitgang, of een nieuwe liefde zou zo maar tot de mogelijkheden kunnen behoren…