Inmiddels zitten we al weer aardig wat weken in onze ‘nieuwe normaal’ van de Corona-crisis. Thuis werken, thuis eten, thuis sporten, alles thuis 🙂 Hoe bevalt dat jou? Vind je het fijn om zoveel thuis te zijn? Of komen de muren juist op je af? Waarschijnlijk heb je net als ik goede en minder goede dagen. Hopelijk kun je op momenten ook dankbaar zijn voor de mooie dingen die deze situatie brengt. Aan de andere kant ben je er af en toe waarschijnlijk ook even helemaal klaar mee…

Mij helpt het om juist nu, in de periode dat we zoveel tijd thuis doorbrengen en alles wat onduidelijk en onzeker is, structuur aan te brengen in mijn dag én in mijn huis.

Onze ‘mind’ houdt namelijk van structuur en heeft het nodig om in de positieve vibe te blijven. Sterker nog.. er is onderzoek gedaan naar dat mensen die lange tijd thuis zitten en geen structuur of plan hebben echt mentale en fysieke klachten krijgen als depressie, slaapproblemen, verwarring etc.

Ik wil daarom 3 tips met je delen om juist nu die structuur te creëren, zodat je ook de komende weken met positieve energie en hopelijk ook plezier kunt doorbrengen.

Tip 1. Geef iedere ruimte in huis een eigen functie

In het algemeen geldt dit al als een Feng Shui basisregel, maar nu extra belangrijk: geef iedere ruimte in huis een eigen functie met eigen werkzaamheden. Bijvoorbeeld één ruimte bestempel je als kantoorruimte, daar breng je je werkuren door. Een andere ruimte wordt je ontspanningsruimte, daar doe je je meditaties, yoga of sport. Weer een andere ruimte wordt de ‘samenzijn’ ruimte (bv de eetkamer of keuken) en daar breng je ontspanningstijd door met je gezin. Zo creëer je als het ware een soort micro-omgevingen in jouw woonomgeving en krijgt jouw mind toch het gevoel dat ie ‘naar zijn werk gaat’ en ook weer afscheid kan nemen van werk, wanneer je bijvoorbeeld de ontspanningsruimte inwandelt. Ga dus niet werken, eten en sporten in een en dezelfde ruimte, maar verdeel deze activiteiten over het hele huis. Het klinkt misschien als een trucje, maar dit werkt echt!

Als je in een appartement woont met dus minder ruimte, kun je hetzelfde principe toepassen, door bijvoorbeeld tijdelijk een kamerscherm tussen twee delen van een ruimte te plaatsen en beide ruimtes een andere functie te geven.

Tip 2. Verdeel je dag in tijdsblokken

Ook in je tijd kun je structuur aan brengen door met tijdsblokken op een dag te werken en die allemaal een verschillende taak toe te kennen. Maak een planning voor iedere dag en schrijf in je agenda welke tijdsblokken je aan welke thema’s gaat besteden (werk, ontspanning, gezin, sport etc). Net als dat je dat zou doen met een lunchafspraak, je sportavond of je werkafspraken. Ook op deze manier krijgt jouw mind de structuur die het nodig heeft.

Tip 3. Maak een 2.0 plan

Wanneer we na deze C-crisis weer in ‘normaal’ vaarwater terecht komen, zal de wereld voor mijn gevoel niet meer hetzelfde zijn als nu. En dat bedoel ik ten goede. Er zullen dingen veranderen voor iedereen en er zal wat van ons aanpassingsvermogen worden gevraagd. Nu is de tijd om goed bij jezelf te voelen of er dingen zijn die je eigenlijk nu heel erg fijn vind aan deze ‘lock-down’-periode. En of en hoe je die fijne dingen zou kunnen vasthouden als straks alles weer ‘normaal’ is. Misschien wil je meer tijd vrij maken voor je partner en je kinderen zoals je nu doet? Misschien wil je wat vaker gaan thuiswerken? Misschien wil je die ochtendwandeling die je nu steeds maakt erin houden? Je hebt nu de tijd om alvast na te denken hoe je dit allemaal straks ook in het ‘normale’ leven weer kunt integreren. Je kunt nu al een plan voor jouw 2.0 leven na deze ‘crisis’ maken. Focussen op waar je naartoe wilt, zodat je daar je aandacht en energie op kunt richten.

En voor nu zou ik bijna zeggen ‘geniet van de komende weken’. Van de extra tijd met je gezin, van de extra tijd die je hebt voor jezelf doordat je niet zoveel hoeft te reizen en van de nieuwe mogelijkheden die deze periode biedt. Maak er wat moois van. Want voor je het weet is het weer voorbij. En dan denken we misschien nog wel eens terug aan deze ‘crisis’ met ook best een fijn gevoel. Want wanneer gunden we onszelf nou eigenlijk écht de tijd om eens even stil te staan en te vertragen zonder dat het ‘moest’…

Gratis Destiny calculator
Oh ja… bijna vergeten… ik heb een hele leuke nieuwe gratis tool op mijn site gezet: de destiny-calculator. Heeft helemaal niets met het onderwerp van deze blog te maken, maar wel heel leuk om uit te checken als je even wat tijd over hebt 🙂

De destiny-calculator geeft je een sneakpeak in jouw Chinese geboortehoroscoop. Je vult je geboortegegevens in en krijgt direct een omschrijving van jouw essentie-energie: je energetische element volgens de Chinese astrologie, je kernkarakter, kracht/kwaliteiten en aandachtspunten/valkuilen.

Je kunt hem net zo vaak invullen als je wilt! Dus ook voor je kinderen, partner of beste vriend/vriendin. Zo leer je elkaar weer wat beter kennen én begrijpen!

Tot snel!

Liefs,
Yolanda

PS – Kijk hier voor de sneak-peak in jouw chinese geboortehoroscoop

Share This