Iedere dinsdagochtend van 09.00-10.00 uur host ik op Clubhouse samen met Samira de room ‘Magic Morning met YoY en FeelGoodVibes’. In deze room hebben we het over hoe je je dag magisch kunt starten én eindigen. Afgelopen week kwamen er een aantal mooie rituelen en tools ter sprake om je energie te boosten of the shiften als dat nodig is. Ik deel ze hieronder graag met je, misschien heb jij er ook wat aan.

1. Tap je lichaam wakker

Wanneer je moe of een beetje grumpy wakker wordt, helpt het een korte ‘tap-meditatie’ te doen. Daarmee maak je je energie wakker en geef je even liefdevolle aandacht aan je vermoeide of vervelende gevoelens om er vervolgens positieve gedachten en gevoelens voor in de plaats te zetten. Tappen, spreektaal voor Emotional Freedom Technique is een soort acupunctuur van de emoties. Door een kloppende beweging op bepaalde meridiaanpunten op je lichaam te combineren met positieve affirmaties, bekrachtig je de affirmaties en verlaag je tegelijkertijd je stressniveau. Win-win dus. Hier vind je een mooie ochtend-tap-meditatie die ik geschreven heb en daarbij een korte uitleg over hoe je EFT kunt toepassen en wat de tappunten zijn op je lichaam.

2. Een ochtenddansje op de trampoline

Sporten in de ochtend is niet voor iedereen weggelegd, maar als je bewegen fun wilt maken in de ochtend, dan kan ik je echt aanraden om zo’n 10 minuten even lekker trampoline te springen op je favoriete muziek. Ik doe het bijna iedere ochtend en vind het heerlijk! De muziek geeft al heel veel energie, maar het trampolinespringen des te meer! En door het op en neer springen zet je je lymfesysteen aan en kan het opschonen sneller plaatsvinden. Én onderzoek van The American Council on Exercise heeft trouwens ook uitgewezen dat twintig minuten trampolinespringen hetzelfde effect heeft als 11 kilometer hardlopen per uur. Maar het voelt beter en is veel leuker 🙂 Een supergoede start dus.

3. Vroege meditatieve wandeling

Ook een mooie manier voor een magische start van de dag die gedeeld werd in onze room, is om nóg voor zonsopgang een meditatieve ochtendwandeling te maken. De natuur wordt dan net wakker, de vogeltjes fluiten al volop maar voor de rest is de wereld nog heel stil. De energie is heel sereen en het is een mooie manier om je af te stemmen op de natuur en op jouw intentie voor de dag – met welk gevoel wil jij de dag door?

4. Oilpulling

Met oilpulling geef je vooral je fysieke lichaam een magische start. Het is een eeuwenoude natuurlijke manier om je lichaam te ontgiften en komt oorspronkelijk uit de Ayurveda. Hoe het werkt is dat je, liefst in de ochtend, één eetlepel plantaardige biologische olie (bijvoorbeeld sesam- of kokos- of zonnebloemolie) in je mond neemt en hiermee ongeveer 15 tot 20 minuten ‘spoelt’. Dat wil zeggen de olie in je mond en tussen je tanden en kiezen heen laten bewegen en daarna uit te spugen (niet doorslikken!). Naarmate je de olie langer in je mond hebt, wordt deze steeds dunner, omdat het zich vermengt met speeksel. En, doordat de olie afvalstoffen aan zich bindt en er in je mond vaak veel bacteriën en afvalstoffen zich ophopen, gaan de bacteriën met het uitspugen van de olie mee je lichaam uit. Net als dat je mond makkelijk stoffen opneemt (bv medicijnen onder je tong) geeft het middels oilpulling ook weer makkelijk afvalstoffen af. Ik merk altijd als ik dit een aantal dagen achter elkaar doe, dat ik helderder in mijn hoofd wordt en meer energie krijg. Een mooie manier om je dag te starten dus!

5. Five minute huddle

Een dagelijkse huddle is een van de zakelijk succes habits en schijnt een van de manieren te zijn, als je het consequent doet, om meer uit je dag, maand en jaar te halen. Je hebt hiervoor wel een ‘huddle-buddy’ nodig, een ‘accountability-partner’. Iemand met wie je iedere ochtend even 2 of 3 minuten een aantal vaste punten deelt, zonder elkaar daarbij in de rede te vallen. Ik doe het met mijn huddle-buddy via een voice-message iedere ochtend op een vaste tijd. Het doel ervan is, dat je een intentie naar elkaar uitspreekt voor de dag en doordat je dit hardop uitspreekt zet je de energie in beweging en kan je buddy je ‘accountable’ houden dat je het ook echt doet. De 3 punten die wij iedere ochtend met elkaar delen zijn:

  • Wat gaat er goed?
  • Waar loop ik tegen aan?
  • Wat is mijn intentie voor vandaag?

Door dit elke dag te doen, heb ik meer focus en energie en helpt het mij echt om meer uit mijn dag te halen. En natuurlijk hoeft deze huddle niet perse over werk te gaan. Als jouw uitdaging bijvoorbeeld ligt op het vlak van gezondheid dan is dit ook een hele mooie tool om te gebruiken. Sowieso is het fijn om dingen samen te doen in plaats van alleen.

Zo! Dat waren de 5 tips! Er zijn er natuurlijk nog heel veel meer en we kunnen er wel uren over praten. En dat doen we dan ook iedere dinsdagochtend van 09.00-10.00 uur op Clubhouse in onze ‘Magic Morning’-room. Ik zou het heel leuk vinden als je er een keertje komt meeluisteren en meepraten. Dan kun jij ons inspireren over hoe jij een magic morning voor jezelf creëert of je laten inspireren door de andere sprekers.

Zullen we connecten op Clubhouse?
Je kunt me vinden op @yoy4life

En hier vind je de data van en links naar de volgende ochtendsessies.

Tot snel!

 

Share This