Het is alweer mei! En volgens de Chinese kalender betekent dat, dat de zomer is begonnen. Hoe heerlijk is dat! Onze westerse zomer begint pas op 21 juni a.s., maar de ‘Chinese’ zomer begint dit jaar al op 5 mei met de maand van de Metaal Slang.

De maanden februari, mei, augustus en november zijn de eerste maanden van een nieuw (chinees) seizoen en in die maanden bouwt de energie zich heel snel op. We noemen dit daarom een ‘groei’-maand. Kenmerkend voor groei-maanden is, dat alles veel sneller gaat of lijkt te gaan. Zo zou je de komende maand kunnen ervaren dat er snelheid van je gevraagd wordt in het ondernemen van acties en het nemen van beslissingen. En het is ook een maand waarin je misschien weer wat vaker op pad gaat en überhaupt meer in beweging bent of komt. Mijn advies… just go with the flow. Het hoort erbij 🙂

Met deze nieuwe maand verandert ook de energie van een hout-seizoen naar een vuur-seizoen. De vuur-energie is een energie van inspiratie, vreugde en hoop. En dat kunnen we wel gebruiken in deze tijd, toch?

Ook de energie in huis kan anders aanvoelen dan vorige maand. Dat komt, omdat de energie zich maandelijks verplaatst van de ene naar de andere sector in huis (Flying Stars). In de ruimte waar je je eerst misschien heel productief voelde, voel je je nu wellicht juist sneller moe of andersom.

En juist omdat we in deze Corona periode zoveel thuis zijn, deel ik graag met je welke ruimtes van je huis je dan het beste actief kunt gebruiken. Simpelweg door er fysiek aanwezig te zijn, door daar bijvoorbeeld te lezen, werken, slapen, schrijven of voor mijn part te dansen, activeer je de positieve energie van deze ruimtes. Dit zul jij ervaren doordat je energie omhoog gaat en dingen je gemakkelijker af gaan. En als je daar dan ook nog activiteiten onderneemt, die specifiek gekoppeld zijn aan de energie-kwaliteit van die betreffende ruimte, dan profiteer je dubbel op.
 

De beste sectoren in Mei

Het noordwesten en noordoosten van je huis (of appartement of kamer) zijn komende maand beide goede sectoren om te werken aan en in je bedrijf of als thuiswerkplek. Beide sectoren helpen je om meer financiële kansen op je pad te brengen (waar je dan natuurlijk wel actie op moet ondernemen!). Gebruik deze ruimtes dus bijvoorbeeld om na te denken over nieuwe manieren om inkomsten te genereren, ideeën voor je bedrijf te ontwikkelen, business-boeken te lezen, potentiële nieuwe klanten te benaderen, etc.

De energie in het zuidoosten ondersteunt met name activiteiten op het gebied van studie en het tot je nemen van kennis. Dat wil zeggen dat je je in deze sector goed kunt concentreren, bijvoorbeeld tijdens het studeren, het volgen van een webinar of het uitdenken van een cursus of workshop die je zelf gaat geven. Het zuidoosten is ook een prima plek voor je kinderen om te studeren voor de examens!
 

De minder goede sectoren in Mei

Net zoals er sectoren zijn die voor meer inspiratie en flow zorgen, zijn er ook sectoren waar je beter wat minder tijd kunt doorbrengen, omdat daar je energie juist omlaag kan gaan .

Wanneer je gezondheid extra aandacht nodig heeft, breng dan liever niet teveel tijd door in de zuid-sector of de zuidwest sector. Om je gezondheid te ondersteunen, kun je beter wat meer activiteiten in het noord-westen ondernemen.

Wanneer je veel tijd doorbrengt in het centrum en/of westen van je huis kun je deze maand meer communicatie-problemen ondervinden. Dus voer belangrijke gesprekken deze maand niet in deze twee sectoren. Zorg dat deze ruimtes opgeruimd en netjes zijn en blijven en probeer met name tijd door te brengen in de positieve ruimtes deze maand.
 

Kortom

Wanneer jij je doelen en/of intenties voor deze maand helder hebt, maak dan gebruik van de energie van de bovengenoemde positieve sectoren in huis om je te helpen deze doelen in zo kort mogelijke tijd te realiseren. Zo simpel werkt Feng Shui 🙂
 

Online workshop ‘Fast Forward in 2020’

Wil je meer weten over hoe je o.a. Feng Shui kunt inzetten om meer focus te creëren in je bedrijf? Op 12 en 18 mei geef ik een 2-delige (live) online workshop waarin ik je laat zien, hoe je op basis van jouw geboortehoroscoop, een persoonlijk actieplan kunt maken voor de komende 2 maanden om Fast Forward met jouw bedrijf te gaan. We kijken o.a. naar welke kansen er voor jou liggen om online te gaan. Op welke van jouw verborgen talenten de wereld juist nu zit te wachten. Vanuit welk gedeelte van je huis je het beste kunt werken om je te ondersteunen in het bereiken van je doelen. Wat je belangrijkste les is voor 2020 en nog veel meer.

Na afloop van deze 2-delige workshop heb jij jouw ‘battle’plan klaar om de komende 60 dagen fast forward met je business te gaan, zodat je de crisis niet alleen overleeft maar er veel wijzer en sterker uitkomt!

Hier lees je meer over de workshop en kun je je aanmelden.

Ik wens je een mooi begin van de zomer. Volgens mij komt het zonnetje ons daar weer bij helpen volgende week, dat is fijn.

Veel liefs!

 

Afbeelding: Unsplash

Share This