Ik schrijf deze blog hier in de vroege ochtendzon vanaf mijn terras in Spanje. Wat een heerlijkheid en luxe dat ik hier nu echt zit en vanaf hier kan werken EN genieten tegelijk. Je wilt niet weten hoe lang ik deze droom al heb en hoe vaak ik er toch geen actie op heb ondernomen omdat ik er van alles van vond of mijn focus ergens anders legde. Vorig jaar oktober dacht ik ‘En nu is het klaar!’ Covid of geen Covid, ik ga naar Spanje en ga dit nu mijn hoogste prioriteit maken en alle focus hierop zetten de komende weken. En voordat ik het wist had ik de aanbetaling gedaan op dit huis. Binnen twee weken nadat ik mijn zoektocht voor de zoveelste keer was opgestart was het gemanifesteerd.

En dit is écht waar het over gaat!
Where attenion goes, energy flows.

Heel lang ging mijn aandacht naar alles wat ik NIET wilde. Niet ziek worden/zijn. Niet in de winter zijn in Nederland. Niet meer hard werken. Geen fouten maken. Niet de verkeerde investering doen. Bang om alles alleen te doen. En ga zo maar door.

Deze aandacht was zo sterk, dat het me soms ook bijna niet meer lukte om te focussen op wat ik WELwilde. Alsof ik mijn hoofd niet meer de goede of positieve kant op kon draaien. Letterlijk. Misschien herken je dat wel.

Ergens is dat ook best logisch. Want vanuit je overleving kijk je vooral naar waar gevaar is en hoe je daar op moet reageren of anticiperen. Dat is de logische reactie van je brein. En als dat patroon zo is ingesleten in je gewoonten, in je overtuigingen, in je gedrag, dan is het zo lastig om uit die groef te komen en weer een andere kant op te kijken, een andere focus te kiezen. Maar het kan echt!

Soms heb je iemand nodig die je even helpt je hoofd weer die andere kant een beetje op te draaien. De kant op van je maximale toekomst. Van je dromen. Van je verlangens. Van je potentie.

En die, iedere keer als je hoofd weer terug beweegt, je weer even een duwtje geeft de goede kant op.
Kijk!
Daar!
Daar liggen je mogelijkheden!
Daar ligt je toekomst!
Daar ligt de realisatie van je droom!
Kijk daar!
Focus!
 
En tuurlijk.. Wanneer je focust op je droom of verlangen, weet je nooit 100% zeker of het ook daadwerkelijk gaat ‘lukken’, of het uitkomt. Maar de kans is wel heel groot.

Wat je wel zeker weet, is dat het sowieso niet gaat ‘lukken’ als je er NIET op focust. Toch?

En weet je.. het kan in hele kleine stapjes! Je hoeft het hele plan nog niet te weten. Je hoeft alleen maar de eerstvolgende kleine stap te zetten. Een telefoontje plegen. Je droom vertellen aan iemand die hem nog niet kent. Iets googlen over wat er mogelijk is. Het hoeft echt niet groot te zijn.

Als je iedere dag namelijk een heel klein stapje zet, als is het maar 1% van wat je graag zou willen, dan heb je over een jaar dus al 365% groei gecreëerd ten opzichte van waar je nu bent. Hoe cool is dat?!

Dus… wat kies jij?
Waar wil jij op focussen?
Welke droom heb jij al jaren waar je maar steeds geen actie op onderneemt?
Wat wil jij WEL?
Welk stemmetje blijft jouw maar roepen waar je nu (nog) niet naar luistert?

Hoe zou je deze zin afmaken:
Als je me ëcht zou kennen, dan zou je weten dat ik droom van ………

En… hoe zou het voelen als die droom nu al werkelijkheid zou zijn? Als dat wat jij zo graag wilt er NU al is?
Hoe voelt je lichaam dan?
Welke gedachtes heb je?
Hoe leef je dan?
Hoe gedraag je je?
Met wie ben je?
Waar woon je?
Wat eet je?
Etc etc..
Voel het, proef het, zie het, hoor het, praat het en als het even kan.. LEEF HET nu al!

En vanuit dat gevoel… wat is het eerste dat in je opkomt als ik je vraag wat de eerste kleine stap is die je NU al kunt zetten in de richting van jouw droom of doel?
 
Wil je het me me delen als reactie onder deze blog? (mag ook anoniem!)
Ik ben zó benieuwd!

Tot snel.
Abrazo uit Spanje,
Yolanda

PS – Ik geef 10x een fysieke Feng Shui agenda 2022 t.w.v. €49,- cadeau bij de online cursus ‘Maak 2022 jouw beste jaar ooit’. Je hebt immers nog een half jaar te gaan om van 2022 jouw beste jaar ooit te maken, dus hoe fijn als je jouw eerstvolgende stappen meteen kunt plannen in deze mooie agenda? Als je deze cursus nu boekt kun je meteen aan de slag in de YoY Academy. En hoor je bij de eerste 10 boekers, dan stuur ik de agenda van ruim 220 pagina’s per post naar je toe. En het zijn er maar 10, dus op = op! Schrijf je hier in voor de cursus ‘Maak 2022 je beste jaar ooit’

(En hier kun je de Feng Shui Agenda van dichtbij bekijken)

Share This