De Day Master in jouw destiny-kaart (BaZi-kaart) representeert jouw essentie, je ware natuur. Het vertelt je veel over jouw persoonlijkheid, je kernkwaliteiten en je valkuilen. Door je Day Master (DM) te leren kennen, ontdek je meer en meer over welke energie er aan jouw basis ligt, wie je werkelijk bent, hoe je jouw energie het beste kunt ondersteunen, wat je beter wel en niet kunt doen en wat je diepste verlangens en levensmissie zijn. Hoe beter jij je jezelf kent en kunt voeden, hoe beter je er ook voor anderen kunt zijn en jouw licht kunt laten schijnen in de wereld.

De mate waarin jij je herkent in de kwaliteiten en valkuilen van jouw Day Master, hangt sterk af van de interactie van jouw element met de andere elementen in jouw destiny-kaart, de energie van de tijdsperiode waarin je je nu bevindt en de mate waarin je bepaalde talenten al dan niet al hebt ontwikkeld. Wanneer de andere elementen in je kaart jouw Day Master verzwakken, dan zul je je minder herkennen in de kracht en valkuilen van de Day Master en wanneer ze worden versterkt juist meer.

De Day Master vind je in jouw destiny-kaart in rij ‘Stem’ en kolom ‘Day’. De andere symbolen in je destiny-kaart representeren je relaties met andere spelers in je leven, je werk, je financiën, je gedachten en dromen en je omgeving. Er zijn 10 verschillende Day Masters – van alle 5 elementen een yin en een yang versie: yang hout, yin hout, yang vuur, yin vuur, yang aarde, yin aarde, yang metaal, yin metaal, yang water of yin water.

Geng – yang metaal – de bijl

Het plaatje van de Geng Day Master is een bijl of zwaard: sterk, duurzaam en hard/volhardend. Je zult ze niet snel klein krijgen en ze kunnen heel veel aan. Ze hebben er ook een handje van om ‘met de botte bijl’ te hakken: tact is niet hun sterkste kant. Ze zijn scherp, vastberaden, direct en hebben een sterke wil. Ze zullen je zonder omwegen vertellen waar het op staat en hun mening niet onder stoelen of banken steken.

Geng DM’s zijn harde werkers, aanpakkers en echte doeners. Moet er een klus geklaard worden? Dan heb je aan een Geng DM de beste. Ze zijn niet zo van de planning en strategie bepalen, maar des te meer van het uitvoeren. Al kost het ze bloed, zweet en tranen, ze zullen elke klus naar hun beste kunnen tot een einde brengen. Falen is voor hen geen optie. Door dit perfectionisme, zijn ze vaak erg goed in wat ze doen en daardoor vaak succesvol.

Ze verdoen niet veel tijd aan denken, twijfelen weinig, zijn snelle beslissers en ondernemen snel en effectief actie. Als ze eenmaal een besluit genomen hebben, zullen ze ook bijna nooit op dat besluit terug komen. Dat is een kwaliteit, maar tegelijkertijd een valkuil. Yang metaal is niet buigbaar.

Rechtvaardigheid is voor een Geng DM super belangrijk en ze kunnen niet tegen oneerlijkheid of hypocriet gedrag. Als ze zien dat anderen oneerlijk behandeld worden, zullen ze meteen actie ondernemen en voor hen in de bres springen.

Yang metaal DM’s hebben vaak een sterke fysiek en sterk karakter. Het zijn de typische ‘alfa-mannetjes’ en de vrouwen zijn elegante en sterke karakters. Ze houden van krachtsporten en andere dingen om hun lichaam te versterken. Ook van geest zijn ze vrij hard. Ze houden weinig rekening met andermans gevoelens, ook omdat ze die gewoonweg vaak niet goed aanvoelen. Als ze je niet aardig vinden, zullen ze je niet ontzien. Geng DM’s maken sneller vijanden dan vrienden. Maar als je eenmaal vriend bent, dan doen ze alles voor je.

Geng Day Masters zijn vaak een goede combi met Yi (yin hout) Day Masters (samenwerking, relatie, vriendschap etc).

Kracht:

altruïstisch, charismatisch, sterk verantwoordelijkheidsgevoel, gedisciplineerd, doener effectief en efficiënt, vastberaden, groot rechtvaardigheidsgevoel, eerlijk, direct, klaagt niet snel, harde werker, besluitvaardig, trouw, loyaal, komt op voor anderen.

Valkuilen:

koppig/onbuigbaar, ontactisch, neiging tot ongevoeligheid voor anderen, ongeduldig, te trots, roekeloos, control-freak,dramatisch.

Meer weten?

Wil je meer weten over jouw persoonlijke Destiny-card en wat die jou vertelt over jouw levensmissie, je verborgen talenten, de relatie met je partner en kinderen, je gezondheid, je werk/carrière, je financiën, je sociale omgeving en de kansen en uitdagingen die jij kunt verwachten op je levenspad? Lees dan hier meer over mijn aanbod voor jouw persoonlijke destiny-analyse.

Share This