De Day Master in jouw destiny-kaart (BaZi-kaart) representeert jouw essentie, je ware natuur. Het vertelt je veel over jouw persoonlijkheid, je kernkwaliteiten en je valkuilen. Door je Day Master (DM) te leren kennen, ontdek je meer en meer over welke energie er aan jouw basis ligt, wie je werkelijk bent, hoe je jouw energie het beste kunt ondersteunen, wat je beter wel en niet kunt doen en wat je diepste verlangens en levensmissie zijn. Hoe beter jij je jezelf kent en kunt voeden, hoe beter je er ook voor anderen kunt zijn en jouw licht kunt laten schijnen in de wereld.

De mate waarin jij je herkent in de kwaliteiten en valkuilen van jouw Day Master, hangt sterk af van de interactie van jouw element met de andere elementen in jouw destiny-kaart, de energie van de tijdsperiode waarin je je nu bevindt en de mate waarin je bepaalde talenten al dan niet al hebt ontwikkeld. Wanneer de andere elementen in je kaart jouw Day Master verzwakken, dan zul je je minder herkennen in de kracht en valkuilen van de Day Master en wanneer ze worden versterkt juist meer.

De Day Master vind je in jouw destiny-kaart in rij ‘Stem’ en kolom ‘Day’. De andere symbolen in je destiny-kaart representeren je relaties met andere spelers in je leven, je werk, je financiën, je gedachten en dromen en je omgeving. Er zijn 10 verschillende Day Masters – van alle 5 elementen een yin en een yang versie: yang hout, yin hout, yang vuur, yin vuur, yang aarde, yin aarde, yang metaal, yin metaal, yang water of yin water.

Gui – yin water – mist, regen, wolken

Denk bij de persoonlijkheid van een Gui Day Master aan een zachte lente-bui: vriendelijk, speels en zacht. Gui DM’s verzorgen, voeden en inspireren graag anderen en helpen hen groeien. Net als de regen de aarde van voeding voorziet om haar gewassen te laten groeien. Yin aarde DM’s stellen zich vaak (te) dienstbaar op en voelen een sterke verantwoordelijkheid in het zorgen voor anderen.

Ook al lijken yin water DM’s vaak wat naïef en ‘soft’, van binnen zijn ze erg wijs. Het zijn geboren leraren, omdat ze op een zachte maar overtuigende en enthousiaste manier hun kennis en wijsheid kunnen overbrengen op anderen én omdat ze zichzelf graag horen praten. Hun valkuil is om onbegrensd hun kennis te geven en delen. Water heeft immers grenzen nodig om het in goede banen te leiden. Zelf hebben ze ook een enorme ‘craving’ naar kennis en wijsheid en houden ervan om ‘wijze’, inspirerende en gedreven mensen om zich heen te hebben, waar ze zelf ook van kunnen leren.

Gui DM’ zijn erg gevoelig en betrokken bij anderen, maar zullen hun eigen diepste gevoelens niet zo snel laten zien, ze zijn vrij introvert. Ze leven hun leven vanuit hun hart en proberen volop betekenis aan hun leven te geven door hun dromen na te jagen. Soms verliezen ze hierbij de realiteit uit het oog, omdat ze een te grote fantasie hebben. Dit zorgt er ook voor dat ze soms teveel waarde hechten aan onbelangrijke dingen en hun vertrouwen in mensen of situaties verliezen, wanneer zaken niet lopen zoals ze die hadden gedroomd. Ze zijn super ongeduldig, dus ze willen hun dromen ook snel, binnen een bepaald tijdspad, realiseren. Als dat niet lukt, dan verliezen ze vaak hun interesse en gaan ze door naar een volgend plan.

Gui DM’s zijn erg gevoelig voor oprechtheid en hebben je snel door wanneer je niet eerlijk tegen hen bent. Je raakt hen daarmee in hun hart.

Net als yang water (Ren) zijn ook yin water DM’s meestal in beweging en is continue verandering bijna een basisbehoefte. De keerzijde hiervan is dat Gui DM’s zich moeilijk kunnen focussen op één ding of kunnen binden aan één plek. Ze hebben weinig uithoudingsvermogen. Omdat ze zo beweeglijk zijn, is het voor Gui DM’s ook uitermate belangrijk om hun eigen ruimte te hebben en voldoende me-time om weer tot zichzelf te komen en op te laden. Tegelijkertijd is een veilige (thuis)haven voor hen ook erg belangrijk.

Water moet in beweging blijven om gezond te blijven. In stilstaand water ontstaan vaak bacteriën en ziektes etc. Voor Gui DM’s geldt hetzelfde: het is voor hen uitermate belangrijk om niet te lang stil te zitten. Blijf in beweging, zowel fysiek als mentaal, want dan functioneer je het beste en blijf je het meest gezond.

Kracht:

puur, zacht, invoelend, intuïtief, aardig, attent, eerlijk, verzorgend, verantwoordelijk, prater/communicatief sterk.

Valkuilen:

introvert, ongeduldig, verlegen, neerslachtig (bewolkt), wantrouwend, overgevoelig, ongefocust, hak op de tak, weinig uithoudingsvermogen.

Meer weten?

Wil je meer weten over jouw persoonlijke Destiny-card en wat die jou vertelt over jouw levensmissie, je verborgen talenten, de relatie met je partner en kinderen, je gezondheid, je werk/carrière, je financiën, je sociale omgeving en de kansen en uitdagingen die jij kunt verwachten op je levenspad? Lees dan hier meer over mijn aanbod voor jouw persoonlijke destiny-analyse.

Share This