De Day Master in jouw destiny-kaart (BaZi-kaart) representeert jouw essentie, je ware natuur. Het vertelt je veel over jouw persoonlijkheid, je kernkwaliteiten en je valkuilen. Door je Day Master (DM) te leren kennen, ontdek je meer en meer over welke energie er aan jouw basis ligt, wie je werkelijk bent, hoe je jouw energie het beste kunt ondersteunen, wat je beter wel en niet kunt doen en wat je diepste verlangens en levensmissie zijn. Hoe beter jij je jezelf kent en kunt voeden, hoe beter je er ook voor anderen kunt zijn en jouw licht kunt laten schijnen in de wereld.

De mate waarin jij je herkent in de kwaliteiten en valkuilen van jouw Day Master, hangt sterk af van de interactie van jouw element met de andere elementen in jouw destiny-kaart, de energie van de tijdsperiode waarin je je nu bevindt en de mate waarin je bepaalde talenten al dan niet al hebt ontwikkeld. Wanneer de andere elementen in je kaart jouw Day Master verzwakken, dan zul je je minder herkennen in de kracht en valkuilen van de Day Master en wanneer ze worden versterkt juist meer.

De Day Master vind je in jouw destiny-kaart in rij ‘Stem’ en kolom ‘Day’. De andere symbolen in je destiny-kaart representeren je relaties met andere spelers in je leven, je werk, je financiën, je gedachten en dromen en je omgeving. Er zijn 10 verschillende Day Masters – van alle 5 elementen een yin en een yang versie: yang hout, yin hout, yang vuur, yin vuur, yang aarde, yin aarde, yang metaal, yin metaal, yang water of yin water.

Ji – yin aarde – het veld (zachte, natte aarde)

Het plaatje dat past bij een yin aarde DM is die van een groot veld met zachte en vochtige aarde waarop gewassen worden gezaaid en geoogst en daarmee een heleboel mensen kunnen worden gevoed en verzorgd.

Omdat er zoveel verschillende gewassen op yin aarde kunnen worden geplant en geoogst, is een yin aarde DM erg productief en veelzijdig en leert, groeit en ontwikkelt zich snel. Ze kunnen zich daardoor gemakkelijk aanpassen en weten wanneer ze zich even moeten terugtrekken en wanneer ze juist een stap naar voren moeten doen.

Vanuit de aarde groeit van alles, Ji DM zijn dan ook erg inventief en creatief.

Anderen voeden, beschermen, helpen (op)groeien en stabiliteit brengen is hun life-purpose. En mensen in hun omgeving hebben een natuurlijke neiging Ji DM’s hierbij om hulp te vragen. Ze worden door veel mensen aardig gevonden en zijn heel stabiel. Het zijn harde werkers en dit wordt door anderen ook gezien. Ze worden gewaardeerd voor wat ze doen en kunnen daardoor veel bereiken. 

Ji DM’s geven veel, met als risico te weinig voeding voor zichzelf te houden. Omdat ze slecht kunnen omgaan met stress, is het erg belangrijk voldoende tijd voor zichzelf te nemen, zowel om te rusten als om hun werk te doen. Deadlines en planningen van anderen werken bij hen averechts. Ze hebben het nodig hun eigen tempo te bepalen in alles dat ze doen.

Hoewel ze er altijd zullen en willen zijn voor een ander, zullen ze hun eigen zorgen, gevoelens en emoties liever verbergen, omdat ze anderen daarmee niet willen belasten. Aan de andere kant kunnen ze erg geïrriteerd raken als anderen hen niet begrijpen. Ze realiseren zich op die momenten vaak niet, dat ze te weinig van zichzelf laten zien om begrepen te kunnen worden en dat de oorzaak dus vaak bij hen zelf ligt. Hun diepste verlangen is gezien en begrepen te worden door de ander, zonder dat daarbij woorden nodig zijn.

De grootste angst van Ji DM’s is om ‘gebruikt’ te worden. Veiligheid en een beschermd gevoel is voor hen daarom erg belangrijk. Vertrouwen, eerlijkheid en recht door zee zijn hun voor hen belangrijke waarden.

Het is voor Ji DM’s belangrijk te vertrouwen op het universum en dat alles op precies het goede moment en precies de juiste manier gebeurt. Laat de angst dat anderen je gebruiken los en geef spontaniteit de ruimte!

Ji Day Masters zijn vaak een goede combi met Jia (yang hout) Day Masters (samenwerking, relatie, vriendschap etc).

Kracht:

stabiel, toegewijd, betrouwbaar, flexibel, aardig, supportive, behulpzaam, leert snel, zorgzaam, zien het goede in mensen.

Valkuilen:

worden snel voor lief genomen door anderen, ondoordacht, cijferen zichzelf makkelijk weg, ongefocust, emotioneel complex, overbezorgd, inflexibel, laat over zich heen lopen, kan moeilijk beslissingen nemen, té begripvol.

Meer weten?

Wil je meer weten over jouw persoonlijke Destiny-card en wat die jou vertelt over jouw levensmissie, je verborgen talenten, de relatie met je partner en kinderen, je gezondheid, je werk/carrière, je financiën, je sociale omgeving en de kansen en uitdagingen die jij kunt verwachten op je levenspad? Lees dan hier meer over mijn aanbod voor jouw persoonlijke destiny-analyse.

Share This