Energie is altijd in beweging. Ieder jaar, maand, week, dag en zelfs uur heeft zijn eigen energie. In Feng Shui omschrijven we energie aan de hand van de 5 elementen water, hout, vuur, aarde en metaal en de balans tussen deze elementen. Wanneer er sprake is van ‘goede Feng Shui’, dan zijn deze elementen allemaal aanwezig en versterken ze elkaar door een mooie constructieve cyclus te vormen. De energie kan daardoor continu stromend blijven. Wanneer een of meer elementen ontbreken, ontstaat er een soort gat in deze cyclus, waardoor de energie stagneert of de elementen zelfs gaan botsen met elkaar (bijvoorbeeld water en vuur). In dit geval is de Feng Shui minder goed en ondersteunend voor je. Je kunt dat ervaren als dat dingen gewoon niet zo lekker lopen op dat moment in je leven.

Feng Shui in je woon- of werkplek is inmiddels een redelijk bekend begrip geworden. Maar wat misschien minder voor de hand ligt, is dat je op basis van deze zelfde Feng Shui principes ook je agenda kunt plannen! Je kunt mee stromen op de energie van een specifieke dag. Je hoeft daardoor relatief minder moeite te doen om dingen gedaan te krijgen en je gaat niet tegen de stroom in zwemmen. De energetisch goede dagen kun je dan juist gebruiken voor belangrijke, grote dingen. En de energetisch minder goede dagen om dingen te doen die wat minder ‘belangrijk’ zijn zoals huishoudelijke werkzaamheden, administratie etc. Ik houd bij het plannen van mijn agenda echt rekening met de energie van de dag en heb gemerkt dat het me veel meer rust en ook succes brengt. Hieronder deel ik daarom graag een overzicht voor de maand september met je, van welke activiteiten je het beste op welke dagen kunt doen of laten. Kijk aan de hand van dit overzicht eens opnieuw naar je agenda voor september, misschien kun je nog wat schuiven…

Succesdagen
Deze dagen zijn energetisch gezien heel kwalitatief en zijn goede dagen om activiteiten te plannen die belangrijk voor je zijn, consequenties op lange termijn hebben of bijvoorbeeld voor ondernemers aan klanten gerelateerd zijn. Dingen lijken op deze dagen meer vanzelf te gaan. Goede activiteiten op deze dagen zijn bijvoorbeeld workshops geven, belangrijke onderhandelingen of besprekingen (sollicitaties etc), klanten bezoeken, huis kopen, nieuwsbrieven uitsturen etc.
Data: 2, 4, 15, 17, 27, 29 september

Nieuwe dingen starten
Begin op deze dagen met nieuwe dingen, zoals bijvoorbeeld de eerste dag van je nieuwe baan, een nieuw project opstarten, een nieuw product lanceren, je eerste date, verhuizen naar je nieuwe huis, etc.
Data: 12, 24 september

Opruimen
Ruim op deze dagen op, gooi dingen weg, of maak je hele huis lekker schoon. Dit zijn ook goede dagen om dingen te beëindigen zoals een samenwerking, relatie of contract. Maar ook bijvoorbeeld om te starten met afvallen, dan wil je immers ook wat kilo’s opruimen J
Data: 7, 8, 20 september

Verzamelen en opladen
Wanneer je nog iets van iemand tegoed hebt, zoals geld of spullen, dan zijn dit goede dagen om deze dingen weer terug te vragen/krijgen. Deze dag heeft namelijk de energie van ‘verzamelen en ontvangen’. Het is ook een goede dag om je eigen energie weer op te laden en te ‘verzamelen’.
Data: 3, 16, 28 september

Risico’s en belangrijke activiteiten vermijden
Doe op deze dagen geen belangrijke of ‘grote’ dingen of dingen die risico’s met zich meebrengen zoals beleggen, gokken, huis kopen etc. De energie van deze dagen is minder ondersteunend. Voor ‘gewone’ dagelijkse activiteiten is dit een prima dag. Je kunt je op deze dagen ook iets meer moe voelen.
Data: 1, 5, 9, 13, 14, 18, 21, 25, 26, 30 september.

Neutrale dagen
De dagen die ik niet heb genoemd, hebben ‘neutrale’ energie, niet supergoed, niet slecht. Het zijn gebalanceerde dagen, prima voor de dagelijkse dingen.

September 2017
Nog een algemene tip over de maand september – omdat september de maand van de haan in het jaar van de haan is, kan alles in deze maand net een beetje heftiger voelen. De goede dingen, maar ook de minder goede dingen. Omdat alle energie dubbel aanwezig is. Door je daar bewust van te zijn, verzacht dat al een beetje. Let er deze maand ook op dat je extra lief voor jezelf bent, zeker wanneer je ook nog geboren bent in het jaar van de haan, of een haan elders in je energiekaart hebt. Je kunt het gevoel hebben dat je deze maand dingen doet, waarvan je eigenlijk weet dat ze niet goed voor je zijn, maar het je toch niet lukt om het niet te doen. Dat kan wat pijn en frustratie opleveren. Weet dat dat met de energie van deze maand te maken heeft. Dus wees daarin zacht voor jezelf en zorg goed voor jezelf.

Jouw persoonlijke energie
De indeling die ik hierboven heb gegeven voor de maand september, is gebaseerd op de ‘algemene’ energie van de dag. Je kunt hier nog een laagje bovenop doen, door jouw persoonlijke energie (BaZi – Chinese astrologie) hier ook aan te koppelen. Jij zult met sommige dagen namelijk beter matchen dan met andere dagen, doordat je bijvoorbeeld ‘combineert’ met een bepaalde dag. Daardoor zul jij persoonlijk wellicht minder ‘last’ hebben van een energetisch minder goede dag of zou je juist kunnen botsen met een energetisch goede dag. Voor nu is het bovenstaande overzicht een hele goede leidraad om je agenda voor september eens opnieuw te bekijken en wellicht te herinrichten. Als je meer wilt weten over jouw persoonlijke energie, kijk dan eens op mijn website voor de mogelijkheid om een persoonlijk BaZi consult te boeken.

Ik wens je alvast een hele fijne en succesvolle septembermaand en hopelijk wordt het dan ook nog een beetje zomer 🙂
Veel liefs, Yolanda

Foto: freestocks.org op Unsplash

Share This