Herken je dat, dat je antwoorden op belangrijke vragen vaak buiten jezelf zoekt? Dat je altijd twijfelt over wat het beste voor jezelf is en denkt dat een ander dat beter voor je weet dan jijzelf? En dat je daarna alleen nog maar meer gaat twijfelen?

Ik ken dat zelf heel goed. Ik ben een enorme twijfelaar. Gek wordt ik ervan af en toe. Met name het afgelopen jaar komen er continu situaties op mijn pad waarin ik enorm wordt uitgedaagd heel dicht bij mezelf te blijven in de keuzes die ik maak. En niet te rade te gaan bij anderen over wat ik moet doen. Ik ben immers de enige persoon die het enige juiste antwoord weet. Geen coach, boek of beste vriendin weet wat het beste voor mij is. Alleen ikzelf. Gelukkig heb ik de afgelopen jaren steeds meer vertrouwen gekregen in mijn intuïtieve stem en durf ik er steeds meer naar te luisteren. Maar man, man, man, wat vind ik dat soms nog lastig. En frustrerend. En verdrietig soms ook.

In de loop van de jaren heb ik verschillende methoden ontdekt en geprobeerd die me op dat soort twijfel-momenten kunnen helpen om contact te maken met mijn eigen wijsheid en antwoorden. Een van die krachtige methoden is het maken en lezen van SoulCollage®-kaarten.

Wat is SoulCollage®?

Beelden spreken jouw rechter hersenhelft, jouw intuïtie, aan in plaats van je verstand en bieden daarmee ruimte voor vrije associaties. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Daarom is het maken van jouw eigen intuïtiekaarten, of zielekaarten, ook zo’n prachtige en krachtige manier om het gesprek met jezelf aan te gaan. Om de onbewuste kanten van jezelf beter te leren kennen en hoe die jouw keuzes en beslissingen beïnvloeden. Om bepaalde (onbewuste) thema’s die spelen in jouw leven boven tafel te krijgen. Het maken van je eigen zielekaarten (SoulCollage® kaarten) is een creatief proces, waarbij je door het intuïtief verzamelen en combineren van afbeeldingen een serie van prachtige kaarten maakt, die allemaal een stukje van jezelf weerspiegelen. Bijvoorbeeld je ambitieuze ik, je onzekere ik, het enthousiaste kind in je, je verzorgende ik, je innerlijke criticus, de moeder in jou etc. Iedere kaart heeft zo zijn eigen energie. Door vervolgens als het ware ‘in’ de kaart te stappen en vanuit die kaart te spreken, kun je kijken wat deze kaarten je te vertellen hebben. Wat hun boodschap aan jou is. Zo kun je een hele verzameling van kaarten maken (soms wel 150 tot 200 kaarten) en kun je op momenten dat je vragen hebt of een lastige keuze hebt te maken, jouw zelfgemaakte intuïtiekaarten om raad vragen. Doordat jouw eigen energie in deze kaarten zit, werken ze vaak veel krachtiger dan ‘kant-en-klare’ intuïtiekaarten.

SoulCollage®-workshop ‘Lentekriebels’ zondag 28 april a.s.

Op zondag 28 maart 2019 geef ik van 10.30-13.30 uur een SoulCollage®-workshop in Amsterdam met als thema ‘Lentekriebels’. De lente is het begin van een nieuwe levenscyclus. Het seizoen dat alles weer gaat groeien en bloeien. Het is de energie van het kind, van spelen en van verwondering. In deze workshop staat daarom de energie van het kind in jou, van nieuwsgierigheid en van vreugde centraal. Door het maken van jouw eigen SoulCollage® kaarten kom je hier helemaal mee in contact en opent het deze vreugdevolle en speelse energie in jou. Het is een mooie manier om zowel kennis te maken met het SoulCollage®-proces als om jezelf weer een stukje beter te leren kennen. Kosten voor de workshop zijn €49,- per persoon, incl koffie, thee, lekkers en alle materiaalkosten.

Hier kun je je inschrijven!

Zie ik je 28 april?

Liefs!
Yolanda

Share This