De Day Master in jouw destiny-kaart (BaZi-kaart) representeert jouw essentie, je ware natuur. Het vertelt je veel over jouw persoonlijkheid, je kernkwaliteiten en je valkuilen. Door je Day Master (DM) te leren kennen, ontdek je meer en meer over welke energie er aan jouw basis ligt, wie je werkelijk bent, hoe je jouw energie het beste kunt ondersteunen, wat je beter wel en niet kunt doen en wat je diepste verlangens en levensmissie zijn. Hoe beter jij je jezelf kent en kunt voeden, hoe beter je er ook voor anderen kunt zijn en jouw licht kunt laten schijnen in de wereld.

De mate waarin jij je herkent in de kwaliteiten en valkuilen van jouw Day Master, hangt sterk af van de interactie van jouw element met de andere elementen in jouw destiny-kaart, de energie van de tijdsperiode waarin je je nu bevindt en de mate waarin je bepaalde talenten al dan niet al hebt ontwikkeld. Wanneer de andere elementen in je kaart jouw Day Master verzwakken, dan zul je je minder herkennen in de kracht en valkuilen van de Day Master en wanneer ze worden versterkt juist meer.

De Day Master vind je in jouw destiny-kaart in rij ‘Stem’ en kolom ‘Day’. De andere symbolen in je destiny-kaart representeren je relaties met andere spelers in je leven, je werk, je financiën, je gedachten en dromen en je omgeving. Er zijn 10 verschillende Day Masters – van alle 5 elementen een yin en een yang versie: yang hout, yin hout, yang vuur, yin vuur, yang aarde, yin aarde, yang metaal, yin metaal, yang water of yin water.

Wu – yang aarde – de berg (harde, droge aarde)

Yang aarde Day Masters hebben de kwaliteiten en valkuilen die vergelijkbaar zijn met die van een berg of rots. Ze zijn sterk, een rots in de branding, betrouwbaar, eerlijk en zullen er voor je zijn wanneer het nodig is. Een berg gaat nergens heen. En dat is tegelijkertijd zowel een kracht als een valkuil. Als je een berg in beweging wilt krijgen, dan moet je van goede huize komen en veel geduld hebben. Je moet met goede argumenten komen wil je ze op andere gedachten brengen en ze zullen blijven doorvragen en doorvragen, want ze zijn super analytisch en houden van zekerheid. En áls ze dan in beweging komen, is het vaak meteen heel onverwacth en explosief (een vulkaan die uitbarst).

Bergen en rotsen vormen vaak een grens tussen twee gebieden, Wu DM’s zijn dan ook natuurlijke beschermers/grensbewakers en beschermen graag de mensen in hun omgeving. Door hun betrouwbaarheid zijn je geheimen het veiligste bij een yang aarde DM en zijn het een van de beste vrienden die je kunt hebben.

Yang aarde DM’s zijn wat moeilijk te benaderen, omdat ze niet zo snel veel van zichzelf laten zien en ze het lastig vinden zich open te stellen en anderen te vertrouwen. Als de fundamenten eenmaal zijn gelegd en je hun vertrouwen hebt gewonnen, dan zijn ze je vriend voor het leven en zullen ze zich openen en hun schatten en diepe geheimen met je delen. Ze zullen je beschermen met hun leven. En zijn loyaal en duurzaam als vriend of vriendin.

Een berg staat het liefst alleen, dus WU DM’s zijn geen teamplayers. Het liefste trekken ze zich terug om te analyseren, contempleren en plannen te maken.

Aarde mensen zijn van nature erg zorgzaam en stabiel en ze zijn zeer realistisch (gezond verstand) en geaard. Dat maakt tegelijkertijd dat ze zich vaak zorgen maken om van alles en iedereen, mede omdat ze over alles (lang) nadenken.

Wil je een yang aarde DM (bijvoorbeeld je kind) meenemen in een verandering (verhuizing o.i.d.) – breng ze dan ruim van te voren op de hoogte van deze verandering, zodat ze langzaam aan het idee kunnen wennen en ze stapje voor stapje in beweging kunnen komen. Hoewel het nemen van beslissingen en doorvoeren van veranderingen erg langzaam gaat, zal een berg zo goed als nooit meer van mening van veranderen als hij eenmaal een besluit of een stap genomen heeft.

Wu Day Masters zijn vaak een goede combi met Gui (yin water) Day Masters (samenwerking, relatie, vriendschap etc).

Kracht:

stabiel, betrouwbaar, trouw, eerlijk, loyaal, (innerlijke) kracht, praktisch, zorgzaam/verzorgend, beschermend, down to earth, open-minded, zelfrespect, (over)analytisch.

Valkuilen:

uitstelgedrag, inflexibel/rigide, onvoorspelbaar (vulkaan), besluiteloos, traag, stug, koppig, twijfel, overbezorgd, minder communicatief.

Meer weten?

Wil je meer weten over jouw persoonlijke Destiny-card en wat die jou vertelt over jouw levensmissie, je verborgen talenten, de relatie met je partner en kinderen, je gezondheid, je werk/carrière, je financiën, je sociale omgeving en de kansen en uitdagingen die jij kunt verwachten op je levenspad? Lees dan hier meer over mijn aanbod voor jouw persoonlijke destiny-analyse.

Share This