De Day Master in jouw destiny-kaart (BaZi-kaart) representeert jouw essentie, je ware natuur. Het vertelt je veel over jouw persoonlijkheid, je kernkwaliteiten en je valkuilen. Door je Day Master (DM) te leren kennen, ontdek je meer en meer over welke energie er aan jouw basis ligt, wie je werkelijk bent, hoe je jouw energie het beste kunt ondersteunen, wat je beter wel en niet kunt doen en wat je diepste verlangens en levensmissie zijn. Hoe beter jij je jezelf kent en kunt voeden, hoe beter je er ook voor anderen kunt zijn en jouw licht kunt laten schijnen in de wereld.

De mate waarin jij je herkent in de kwaliteiten en valkuilen van jouw Day Master, hangt sterk af van de interactie van jouw element met de andere elementen in jouw destiny-kaart, de energie van de tijdsperiode waarin je je nu bevindt en de mate waarin je bepaalde talenten al dan niet al hebt ontwikkeld. Wanneer de andere elementen in je kaart jouw Day Master verzwakken, dan zul je je minder herkennen in de kracht en valkuilen van de Day Master en wanneer ze worden versterkt juist meer.

De Day Master vind je in jouw destiny-kaart in rij ‘Stem’ en kolom ‘Day’. De andere symbolen in je destiny-kaart representeren je relaties met andere spelers in je leven, je werk, je financiën, je gedachten en dromen en je omgeving. Er zijn 10 verschillende Day Masters – van alle 5 elementen een yin en een yang versie: yang hout, yin hout, yang vuur, yin vuur, yang aarde, yin aarde, yang metaal, yin metaal, yang water of yin water.

Xin – yin metaal – het juweeltje/het mes

Net als een juweeltje vaak opvalt, mooi is om te zien en schittert en schijnt, is dat ook wat een Xin Day Master het allerliefste doet: mooi zijn en shinen. Xin DM’s zijn vaak elegant, aantrekkelijk, charmant en verfijnd aan de buitenkant, maar zijn tegelijkertijd scherp als een mes en stevig van binnen. In hun taalgebruik kunnen ze scherp zijn, wanneer ze zich in het nauw gedreven voelen en vanwege hun sterke geheugen kunnen ze lang boos blijven en soms moeilijk vergeven. Aan de andere kant is rechtvaardigheid voor hen erg belangrijk.

Xin DM’s houden van het goede leven, de spotlights en een glamourous lifestyle. Ze staan graag in het middelpunt van de belangstelling. Ze zijn ijdel, zien er graag representatief uit, besteden veel tijd en aandacht aan hun uiterlijk en dat verwachten ze ook van de mensen om hen heen. Xin DM’s vallen vaak op door hun mooie uiterlijk of door hun intelligentie. Ze zijn toegankelijk, sociaal en gevoelig en besteden veel aandacht aan hun vriendschappen en (werk)relaties.

Het is voor Xin DM’s belangrijk om gezien en gewaardeerd te worden, want pas dan kunnen ze echt schitteren en stralen. Af en toe een complimentje krijgen is voor hen erg belangrijk en aan status en respect hechten ze veel waarde.

Waar yang metaal (Geng) DM’s vooral goede uitvoerders zijn, zijn yin metaal (Xin) DM’s juist betere leiders en minder goed in de uitvoering. Xin DM’s kunnen veel en goed spreken en zijn snelle denkers. Ze kunnen goed de grote lijnen uitzetten en delegeren de uitvoering liever aan anderen. Ze lossen makkelijk en snel problemen op, maar kunnen aan de andere kant niet zo goed tegen stress en moeilijke tijden en kiezen het liefst voor de strategy ‘run and hide’.

Xin DM’s kunnen koppig zijn, maar zijn makkelijker buigbaar/ beïnvloedbaar dan Geng DM’s (yang metaal). Wanneer je met goede argumenten komt en op een vriendelijke en subtiele manier met hen omgaat, kunnen ze meegaan in een andere mening. Hakken met de botte bijl heeft bij hen een averechts effect. Een fluwelen handschoen werkt beter 🙂

Hoewel het lijkt of een Xin DM alleen maar aandacht wil, is het enige dat ze écht willen is iemand om zich heen die hem/haar continu helpt groeien en altijd voor hem/haar is, wat er ook gebeurt.

Waar Geng DM (yang metaal) meer geassocieerd wordt met de kracht van ijzer metaal, worden Xin DM (yin metaal) meer geassocieerd met de bling bling van goud metaal.

Xin Day Masters zijn vaak een goede combi met Bing (yang vuur) Day Masters (samenwerking, relatie, vriendschap etc).

Kracht:

goede spreker, leiderschapskwaliteiten, intelligent, sociaal, gevoel voor stijl, invoelend, sterk rechtvaardigheidsgevoel.

Valkuilen:

koppig, scherp, teveel aandacht voor de buitenkant en te weinig voor de binnenkant, overgevoelig voor status, neiging tot manipulatie, drama, moeite met vergeven.

Meer weten?

Wil je meer weten over jouw persoonlijke Destiny-card en wat die jou vertelt over jouw levensmissie, je verborgen talenten, de relatie met je partner en kinderen, je gezondheid, je werk/carrière, je financiën, je sociale omgeving en de kansen en uitdagingen die jij kunt verwachten op je levenspad? Lees dan hier meer over mijn aanbod voor jouw persoonlijke destiny-analyse.

Share This